Stiri

Twitter preferatul internautilor romani?

Twitter preferatul internautilor romani?

Preluam aici o informatie oferita de dailybusiness.ro, conform careia, la nivelul Romaniei, utilizatorii par sa fie atrasi din ce in ce mai mult de Twitter in comparatie cu blourile clasice. Un stdiu realizat de Tree Works arata ca numarul de postari pe blog a scazut in luna iunie in raport cu luna mai, in timp ce numarul de twitturi a crescut cu 9%.

Pentu un ordin de marime mai vizibil, va spunem ca s-au publicat aproximativ 240.000 de posturi pe bloguri, asta la un total de 21.000 de bloguri active dintr-un total de aproape 60.000 de bloguri existente. Asta inseamna in primul rand ca doar pe aproximativ o treime din blogurile existente se scrie macar un post pe luna.

De partea cealalta, numarul de postari pe Twitter a crescut cu 9% la 1.33 milioane in timp ce numarul total de conturi de Twitter este de 36.000 dintre care 14.000 sunt active.

Daca facem niste calcule, statistic avem aproximativ 11 postari de blog per utilizator, pe de o parte, si 95 de twitturi per cont de Twitter.

Dincolo de cifre, este foarte greu de facut comparatii in ideea de a stabili daca Twitter va inlocui vreodata blogul clasic. Chestiune care e exclusa din start tinand cont de caracteristicile fiecarui tip de retea. Limitarea la 180 de caractere face din Twitter un mod de comunicare lipist de consistenta. E mai degraba spatiul propice pentru a da mai departe linkuri spre... bloguri.

Poate vom incerca la un moment dat o discutie despre Twitter, Blog si Facebook, diferente, avantaje si dezavantaje.

Un punct de plecare ar fi parerea voastra in aces sens.

Sursa: www.dailybusiness.ro Autor: Daimon, postat marti, 27 iulie 2010, 14:18

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri