Stiri

Valahia - before and after

Valahia - before and after

Trupa Valahia exista dinainte de `98, an in care ne-au invadat televizoarele si radiourile. A aparut ca o trupa rock formata din 6 baieti, dar succesul nu prea le-a zambit pana in varianta dance de-i stim cu totii: Mihai, Costi si Dorin. Formatia s-a lansat pe piata muzicala sub aripa protectoare a casei de discuri Cat Music intr-o formula de doi baieti si o fata: Dorin, Costi si Laura.

Pe drumul spre celebritate Laura a fost inlocuita cu Mihai, iar de aici la succes a mai fost doar un pas. Totusi, colaborarea celor 3 n-a durat prea mult - cam un an - pentru ca cel care avea sa devina mai tarziu un compozitor celebru si un manelist desavarsit - Costi Ionita - a decis sa paraseasca trupa. Dorin si Mihai au continuat sa cante impreuna pana in 2003 cand fiecare a luat-o pe drumul lui. Piese de vara, rime simple ce prind repede, versuri vesele ori amuzante oarecum, cu coregrafii nu prea sofisticate - cam asta a fost reteta cu care Valahia si-a castigat fanii.

Dupa primul album in formula trio ["Valahia"], a aparut cel de-al doilea ["Why"] ce continea piesa cu care Dorin si Mihai au participat la selectia pentru Eurovision. Au mai urmat patru discuri [discografia Valahia], iar piese ca "Banana", "Scufita", "Nu plange iubito", "Banii si fetele", "Catelus cu parul cret" deveneau istorie. Probabil ca e de apreciat ca versurile au fost puse pe muzica si n-au fost cantate asa, oricum, sub dus. Probabil.. De Dorin Topala nu se mai stiu multe. Are afacerea lui, familia lui, toate fara vreo legatura cu show-biz-ul romanesc.

Mihai Traistariu a devenit "privighetoarea Romaniei", "Mariah Carey din Carpati", iar dupa succesul de la Eurovision din 2006 este un celebru si un bogat. Si totusi, cel mai implinit financiar pare a fi Costi Ionita, acel rocker transformat in dancer, devenit peste noapte un manelist fara pereche, un lansator de tinere talente si concurent al lui Moga in bransa compozitorilor.

In 2007 Mihai si Dorin au decis o reunire a trupei. Totul s-a petrecut pret de o emisiune - la Teo - si fara niciun ecou. Iar asta n-are de ce sa ne intristeze, pentru ca Valahia a fost doar o punte de lansare pentru doi dintre ei, punte ce, la cum se prezenta, trebuie sa recunoastem i-a adus mai departe decat sperau vreodata. 31 iulie 2009

( www.muzicabuna.ro )

Sursa: http://www.muzicabuna.ro/articole/valahia---before-and-after.html Autor: matrixcristina, postat joi, 15 aprilie 2010, 10:21

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri