Stiri

Videoclip Voltaj feat. Deepside Deejays – I Wanna Be Free (+ interviu)

Videoclip Voltaj feat. Deepside Deejays – I Wanna Be Free (+ interviu)

Ieri seara, a avut loc lansarea celui mai nou single Voltaj, insotit si de videoclip, un featuring interesant cu cei de la Deepside Deejays.

Piesa se numeste “I Wanna Be Free“ iar mai multe despre acest noi material aflam prin colegii de la monden.info care au realziat ieri un material cu toate partile implicate


Valy: Sa incepem cu inceputul: cum si de ce aceasta colaborare?

Deepside Deejays: Noi ne-am declarat si ne declaram dintotdeauna fani Voltaj, iar colaborarea asta este ca un vis de-al nostru, stii ca povesteam noi intr-un interviu tot la monden.info ca o sa pregatim o surpriza – despre asta era vorba. Si era un vis la care am avut noi curaj la un moment dat sa intindem mana si sa-l facem palpabil. Am facut noi o ideuta de piesa care avea un gol unde il vedeam pe Calin cantand acolo, ne suna noua a Voltaj.

I-am sunat pe baieti sa vina in studio, ne-am adunat toti la studio, am ascultat, am reeditat piesa si dupa vreo luna de zile a iesit ceea ce acum se numeste I Wanna Be Free.

Valy: Si ati facut si clip asa rapid…
Calin (Voltaj): La finalul productiei audio ne-a placut foarte tare ceea ce a iesit si avem mare incredere in piesa asta si atunci am zis ca trebuie sa facem totul ca la carte, sa ii facem un videoclip pe masura, care sa transmita si vizual ceea ce transmitem noi prin versuri. Intamplarea a facut ca eu sa primesc un sms din partea unui regizor care a spus ca are niste productii (mi le-a si aratat si eu le-am aratat la randul meu baietilor) care il fac sa spuna ca poate sa se arunce la o trupa mare, la un proiect mare si daca avem incredere el poate sa ne prezinte niste scenarii si sa facem niste lucruri frumoase impreuna. Cum mie imi plac oamenii care fac lucrurile pentru ei si nu neaparat pentru bani… de la inceputul colaborarii noastre intotdeauna ne-am pus de acord si nu am trecut unii peste ceilalti, am considerat ambele trupe ca merita sa ii acordam o sansa. A urmat o munca in care s-au pus bani mult mai putini decat s-ar crede cand vezi clipul, dar s-a pus foarte mult suflet si mult efort .

Au fost doua zile de casting in care s-au ales personajele principale, au urmat 5 zile de filmari, unele dintre ele de peste 24 de ore deci putem sa zicem ca mai mult de o zi. Cum a fost ziua in care s-a tras platoul de croma care a durat de la 9 dimineata pana a doua zi la 10 dimineata si in care vreau sa spun ca la final toti eram epuizati… A urmat o luna jumatate de productie si a iesit ceea ce se vede. In clip personajul principal este un copil de 2 ani care e baietelul meu (Valy : sa-ti traiasca!), au fost organizate niste intalniri in parcuri cu personajul principal feminin ca sa se obisnuiasca sa se simta confortabil cu ea cand il ia in brate si asa mai departe… Toate au fost gandite si facute pas cu pas si chiar daca piesa e gata de la inceputul verii nu am lansat-o pentru ca am vrut sa dam totul ca la carte pentru ca ajuta si vizualul unei piese. Fie o trage in jos, fie o ridica si eu cred ca o ridica. In cazul de fata cred ca o ridica pentru ca iti transmite acea stare pe care am reusit sa o transmitem noi prin muzica.

Valy: cum ati reusit sa tineti atata timp secret?

Deepside: Chiar am avut noroc asa, pentru ca de obicei ies piesele cand le dai la un regizor, mai scapa pe net.

Calin: A fost o situatie amuzanta: am postat fiecare dintre noi un anunt ca avem casting la ora 10 la Teatrul Giulesti, si un baiat de la noi a spus: ba voi stiti ca in aceeasi zi, in acelasi loc astia de la Deepside Deejays fac casting? laughing

Au fost si oameni care stiau de colaborare, dar care au tinut pentru ei, nu au deschis gura mai departe, pentru ca sunt apropiati ai formatiilor si au inteles ca trebuie sa fie o surpriza.

Valy: O sa mai continuati colaborarile de genul?

Calin: Nu o sa fuzionam, dar cu siguranta vom mai colabora pentru ca noi ne-am si impretenit si vom mai colabora fie pe productie, fie vom merge la un pescuit impreuna ca si asa trebuie sa isi ia si ei revansa ca au pierdut si noua ne place sa acordam a doua sansa intotdeauna laughing.

Deepside: laughing La asta cu pescuitul trebuie sa facem un alt interviu ca noi avem alta parere…Avem pestele ca dovada, deci noi suntem castigatorii nu baietii de la Voltaj!
Valy: Ce o sa faceti in concerte?
Calin: Noi pregatim acum un turneu de 10 orase pe care speram sa il vedem realizat incepand cu primavara anului viitor. Daca totul merge bine, baietii de la Deepside Deejays vor fi invitatii nostri in concerte, sunt convins ca ne vom ma intalni si in vara in Costinesti ca s-a intamplat la fel si anul acesta … Iar in rest avem fiecare trupa varianta proprie a piesei, neavand din pacate aceeasi savoare pentru ca aici se imbina doua timbre vocale. Dar noi speram sa prinda piesa bine si ne bazam mult pe public. Sunt convins ca publicul va invata piesa si va canta in locul celui absent.

Valy: Cu baietii de la Deepside am mai vorbit, te intreb si pe tine, scurt: care e parerea Voltaj vis-a-vis de muzica online versus vanzarea fizica. Se mai vinde CD-ul?

Calin: Nu, din pacate, insa este oarecum o normalitate, asa s-a dezvoltat muzica, trebuie sa ne adaptam, sa ne indreptam si noi spre internet si producatorii de muzica trebuie sa gaseasca modalitati de a vinde muzica asa. Cum au disparut si casetele, asa se va intampla si cu CD-urile si vor aparea alte suporturi. Important e ca lumea sa nu uite totusi ca se face un efort foarte mare si ca trebuie platit. Se fac eforturi mari si din partea artistului si din partea producatorului de a face un videoclip, de a sustine o piesa. Si daca publicul nu ne sustine, probabil ca vor aparea piese tot mai slabe si videoclipuri tot mai proaste.

La fel si in cazul de fata, noi am facut un efort uman urias, nu atat de mult financiar. Dar chiar si cel financiar va fi greu de recuperat datorita faptului ca intr-adevar cum spui, CD-urile nu se mai vand. Practic albumele nu isi mai au rostul, costa foarte mult, e un efort foarte mare, dureaza doi, trei ani sa il realizezi si lumea nu mai are rabdare. Si vanzarile au scazut dramatic, daca acum cativa ani discul de aur era la 50 000 de unitati, acum e la 10 000 de unitati, de cel de platina nici nu mai vorbim ca practic nu mai exista…. Asta e, insa exista alternative de sustinere a acestei industrii. Acum isi pun cativa giga de muzica pe IPod, si-l conecteaza in masina si gata. CD-ul a ramas doar pentru colectionari.

continuare

 

Sursa: www.monden.info Autor: Daimon, postat miercuri, 17 noiembrie 2010, 09:44

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri