Stiri

Vita de vie a lansat un nou album - Fetish

Vita de vie a lansat un nou album - Fetish

Trupa Vita de Vie revine in forta cu un nou album lansat pe data de 18 martie, impreuna cu ziarul Gazeta Sporturilor. Materialul intitulat "Fetish" contine 10 piese noi, printre care regasim si cel mai recent single al trupei - Azi.

Imediat dupa lansare, colegii nostri de la Monden.info le-au luat un interviu din care va redam si noi cateva randuri.

Monden.Info: Ati luat o pauza relativ mare din punct de vedere discografic. La ce sa ne asteptam de la “Fetish“?

VDV: La un album foarte bun. Pauza a fost luata mare, ca frecventa discografica. Noi am lansat in 2007 albumul “Egon”, la 3 luni dupa ce am lansat albumul, am inceput sa facem piese noi. Piese care au fost inregistrate si lasate intr-un hard-disk la studio, noi in timpul asta fiind plecati in concerte. La sfarsitul anului trecut, ne-am intalnit cu fetele de la GSP si am hotarat impreuna sa scoatem albumul in martie… asta a insemnat ca am luat piesele vechi, le-am reinregistrat in alte trei studiouri, pentru ca al nostru nu era gata. Am reusit, ma rog, daca nu ma insel maine o sa fie gata si videoclipul, l-am filmat, mai trebuie montat, si joi apare gazeta cu CD-ul. Cred ca ne-am miscat destul de repede.

La ce sa se astepte oamenii? La…cum sa spun, exact la acelasi lucru la care se asteapta de la fiecare album Vita De Vie. Sa nu se astepte la nimic special, pentru ca, cu siguranta asteptarile lor vor fi surclasate, sau indepartate. Nu suntem o formatie care a scos un album la un moment dat si il multiplica la infinit pe urmatoarele 20 de albume. Incercam sa evoluam de la album la album.

Monden.Info: Ce atitudine vom vedea/auzi pe album? Pe mine numele ma duce la o conotatie oarecum sexuala…

VDV: Am inteles, numele este ales de Adrian, si este un nume de album foarte bun, pentru ca este ca un fel de cireasa pusa pe un tort, lumea vede cireasa, dar nu vede tortul respectiv niciodata. Pastreaza traditia noastra de a avea albume denumite printr-un singur cuvant, iar conotatia cuvantului este imensa! Normal ca mintile noastre obisnuite cu sugestii de genu’ o trimit inspre o anume zona, in schimb, cine va avea amabilitatea sa se aplece asupra albumului sa-l asculte cu atentie, va descoperi o serie intreaga de elemente interesante si de mesaje interesante, unele foarte incorect politic de spus pe un album, mai ales de catre o formatie care nu numai ca se pretinde, dar este undeva intr-un presupus top al formatiilor romanesti.

In mod normal o formatie ca noi, avand un album nou care apare cu Gazeta Sporturilor intr-un mare tiraj, ar fi trebuit sa aiba o atitudine foarte “safe” in cazul albumului… 10 piese, sa nu deranjeze pe nimeni, sa nu…sa nu asa… Ei bine, formatia asta a ales sa nu faca lucrul asta si sa se exprime pe deplin in albumul asta, o data ce albumul ajunge la foarta multa lume… si am facut piese foarte atipice, piese lungi piese scurte, am discutat despre subiecte tabu, pe care nu o sa mai vedem…poate doar niste interpreti de folk alternativ sa mai abordeze subiecte de genu’… este un album de care suntem pur si simplu incantati, e greu de descris in mai multe cuvinte starea. Suntem incantati de faptul ca am reusit sa il terminam, ca va iesi pe piata, ca vom avea doua concerte de lansare, asa cum ne-am dorit in zile succesive, simtim acea energie din care se hraneste un artist si e grozav! In acelasi timp poti sa consideri la fel de bine, ca am fost constipati trei ani de zile si in sfarsit am reusit sa rezolvam problema happy.

Monden.Info: De ce ati ales si voi colaborarea cu Gazeta?

VDV: Gazeta face un lucru extraordinar, pana acum stiu ca nu a scos decat artisti daca vrei “de nisa”. Noi i-am ales pe ei, pentru ca prin intermediul lor vom reusi sa ajungem in mult mai multe case decat in mod normal, iar ei ne-au ales pe noi probabil pentru faptul ca atat VDV cat si GSP sunt doua branduri, care impreuna vor face un lucru bun pentru ambele branduri.

Interviul integral il puteti citi pe www.monden.info

Sursa: Monden.info Autor: Adi.Vrauko, postat luni, 22 martie 2010, 10:20

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri