Stiri

Wyclef Jean si-a inregistrat candidatura la Presedintia Haiti

Wyclef Jean si-a inregistrat candidatura la Presedintia Haiti


Asa cum anuntam in urma cu doua trei saptamani, Wyclef Jean a decis sa candideze la Presedentia micului stat Haiti, atat de greu incercat dupa cutremurul de la inceputul anului.

Decizia reputatului artist i-a incantat pe compatriotii sai, candidatura lui Jean fiind primita cu mult entuziasm. Wyclef a candidat din partea partidului Viv Ansam si asteapta acum validarea hartiilor, dar mai ales alegerile din 28 noiembrie 2010.

Majoritatea analistilor il dau deja castigator in cazul in care candidatura sa este acceptata.

In primele declaratii, Wyclef Jean a spus "As vrea sa ii spun Presedintelui Barack Obama ca Statele Unite il au pe Obama iar Haiti pe Wyclef Jean", adaugand "Il vedeti pe singurul presedinte care va dansa pe ritmuri hip-hop".

Wyclef Jean s-a nascut in Haiti dar a crescut in New York, cu toate acestea nu si-a utiat originile incercand sa isi sprijine compatriotii prin intermediul fundatiei Yele Haiti

Haiti este cea mai saraca tara din America (locuitorii traiesc cu mai putin de 2 dolari pe zi) si totodata tara cu cea mai tanara populatie. Dupa zeci de ani de dicatura, din 2006 tara se bucura de alegeri libere, dar continua sa se confrunte cu mari probleme administrative si structurale.

Aceasta ar putea fi si adevarata confruntare pentru Wyclef Jean, caruia ii lipseste experienta manageriala, si care va trebui sa se descurce de fapt sa creeze un adevarat sistem adminsitrativ. pana atunci i s-ar putea eventual reprosa faptul ca traind in SUA nu cunoaste realitatile din Haiti.

Pentru ca nu facem aici politologie, va mai spunem doar cum a aargumentat Wyclef Jean decizia de a intra in politica: "Pot sa raman in continuare in America, sa muncesc si sa fac milioane de dolari pe zi ? Da pot. Dar acum minsiunea mea s-a schimbat. Am 40 de ani si vreau sa ma concentrez pe ajutorarea oamenilor din Haiti."

Sursa: www.reuters.com Autor: Daimon, postat luni, 09 august 2010, 13:22

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri