Stiri

Wyclef Jean va face apel la decizia de respingere a candidaturii sale

Wyclef Jean va face apel la decizia de respingere a candidaturii sale

Vineri va spuneam despre posibilitatea ca Wyclef Jean sa nu poata intra in cursa finala pentru Presedentia statului Haiti din cauza unor probleme birocratice. Comisia electorala i-a respins candidatura exact pe motivul pe care il indicam si eu ca fiind problematic. Anume, Wyclef nu a petrecut/trait 5 ani consecutiv in Haiti.

Conform purtatorului de cuvant al artistului, Marion Salzman, acesta va contesta decizia autoritatilor. De altfel, Jean a postat via Twitter urmatorul mesaj "Maine avocatii nostri vor face apel la decizia CEP. Am intrunit toate cerintele legii. Iar legea trebuie sa fie respectata."

Jean a parasit Haiti cand avea 9 ani, familia asa stabilindu-se la New York, acolo unde si-a facut un nume in muzica. A adus insa dovezi ca a fost o prezenta constanta in Haiti dupa cataclismul devastator din ianuarie. Cu toate astea, nu a locuit cinci ani consecutiv in Haiti...

O sursa apropiata artistului a declarat ca acesta spera sa ijntoarca decizia CEP invocand nerepsectarea procedurilor legale de anuntate a deciziei.

Din cei 34 de candidati, care isi depusesera candidatura, doar 19 urmeaza sa intre in competitia propriu zisa, celelalte 15 candidaturi, printre care si cea a lui Wyclef Jean fiind respinse.
 

Sursa: www.reuters.com Autor: Daimon, postat luni, 23 august 2010, 15:46

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri