Stiri

Zdob si Zdub risca un proces la Strasbourg

Zdob si Zdub risca un proces la Strasbourg

Cea mai de succes trupa de peste Prut a momentului, Zdob si Zdub, risca sa fie actionata in judecata la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, deoarece ca nu a platit drepturile de autor pentru piesa "O Tee" a compozitorului Iurie Sadovnic.

In urma cu opt ani, pe cand se aflau la inceput de drum, componentii trupei "Zdob si Zdub" au cerut permisiunea cantautorului Iurie Sadovnic sa preia piesa "O Tee". Cantaretii au primit acordul, cu conditia sa plateasca drepturile de autor, insa nu si-au respectat, se pare, promisiunea. De cealalta parte a baricadei, membrii trupei sustin ca intelegerea a fost una verbala si nici nu s-a pus problema banilor.

Cu toate acestea, moldovenii au pierdut procesul in care li s-au solicitat initial despagubiri de 500.000 lei moldovenesti, adica 100.000 RON. Deoarece suma a fost redusa la 30.000 (6.000 RON) si nu s-a ajuns la nici o concluzie, compozitorul pagubit are de gand sa ia masuri: "Au trecut 5 ani. Nu au venit nici sa inregistreze piesa, nici sa explice de ce nu platesc drepturile de autor. Ii voi da in judecata la Curtea Europeana pentru ca acolo mi se va face dreptate".

Sursa: www.averea.ro Autor: Anonymous, postat luni, 15 ianuarie 2007, 20:25

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri