Stiri

Zdob si Zdub vor sa reprezinte Republica Moldova la Eurovision

Zdob si Zdub vor sa reprezinte Republica Moldova la Eurovision

Roman Iagupov, liderul trupei Zdob si Zdub, care va concura, simbata, in finala nationala pentru Eurovision din Republica Moldova, a declarat ca daca va ajunge in finala de la Kiev (pe 21 mai) va "dinamita imparatia adormita a Eurovisionului".

Zdob si Zdub va concura cu piesa "Bunica bate toba", alaturi de alti 14 participanti din R. Moldova. Roman Iagupov crede ca daca trupa sa va ajunge in finala va fi sustinuta de Slovacia, România, Ungaria, Cehia, Polonia, Bulgaria, Germania, Turcia, Portugalia, Italia, Belarus si Rusia, deoarece acestea sint tari unde a avut numeroase turnee si au "prins la public".

"Vrem sa aratam publicului un ethno rock'n'roll veritabil! Vom scoate spectatorii din hibernare!" si-a motivat liderul zdubilor inscrierea in cursa pentru Eurovision. Piesa "Bunica bate toba" are doua variante, una in româna si alta in engleza, si va fi inclusa pe albumul "The Best of ZSZ", care va fi lansat in curand. Povestea piesei, prezentata de membrii trupei pe site-ul oficial suna astfel: "Pe intinsurile indiene ale sudului Basarabiei, pe malul Prutului, unde se mai gaseste folclor autentic moldovenesc, exista un sat - Valeni. Acolo traieste o femeie in virsta, care a servit drept prototip al eroinei piesei noastre noi «Boonika bate doba». Dupa o saptamina grea de munca, numeroasa familie ciobaneasca Bejenaru face o petrecere pe cinste: mamaliga abureste-n farfurii, vinul gilgiie din poloboace, iar bunica Lidia bate doba si ne zice, cu voce joasa, ca a Sofiei Vicoveanca, strigaturi. Aceasta imagine ne-a ramas in minte si trecind-o prin filtrele sufletelor noastre am facut o piesa ethno rock'n'roll in ZSZ style, cu accente jungle, strigaturi folclorice si strofe RHCP-iste".

Sursa: europaFM Autor: Anonymous, postat sambata, 26 februarie 2005, 18:52

Comentarii(2)

Zdupii la putere24-07-2005 01:52:47
Zdupii la putere
Boonika bate toba

Caut de mult cintecele Boonika batetoba si cintecul cu care au iesit pe scenele eurovisionului Rominia. Daca puteti trimitetile va rog pe adresa postu_andrei@mail.ru. Multumesc anticipat

maddog23-05-2005 16:02:45
maddog
lyrics

holla. cine ma ajuta si pe mine cu niste lyrics-uri ale melodiei bunica bate toba? daca se gaseste vreun bun samariteam sa rog trimitetimi-le pe adresa stoicaliviumarius@yahoo.com.... va multumesc anticipat

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri