Stiri

Zebrele vin in statia de metrou de la Piata Victoriei!

Zebrele vin in statia de metrou de la Piata Victoriei!

Probabil majoritatea va ganditi ca eu ma refer la animal, care mai nou a devenit si celebru datorita Rihannei, deoarece ea foloseste in ultimul ei videoclip, o zebra.

Ei bine de data asta, nu ne legam de animalut, ci de "bancile zebra" care vor aparea in statia de metro din Piata Victoriei.

Cele trei obiecte de arta cu valoare utilitara reprezinta un alt pas în etapa proiectului „Bucharest metroART“ din cadrul programului de arta publica „I love Bucharest“.

Primele trei banci „zebre“ ale proiectului Bucharest metroART vor ajunge, în noaptea de 15 spre 16 martie, în statia de metrou Piata Victoriei.

Cele trei „zebre“ sunt primele obiecte de arta care apar în peisajul statiei de metrou, acestea fiind realizate cu sprijinul celor de la Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National din Romania.

Acesta se desfasoara in parteneriat cu Fundatia MORA, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa“, Muzeul Taranului Roman si Muzeul National de Geologie, METROREX SA.


„ZEBRULA“ este proiectul conceput de Mara Patriche, artist vizual şi reprezinta un prim esantion al celor zece proiecte de interventii artistice alese prin vot direct de catre bucuresteni si partenerii proiectului pentru decorarea statiei de metrou, proces de selectie care s-a desfasurat in toamna anului 2008.

Speram ca astfel de evenimente sa fie cat mai populare si dese la noi in tara.

Sursa: adevarul Autor: Florence, postat miercuri, 17 martie 2010, 17:35

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri