Stiri

Ziua Mondiala a Libertatii Presei

Ziua Mondiala a Libertatii Presei

Asa cum se intampla din 1993, in fiecare an pe data de 3 mai este sarbatorita Ziua Mondiala a Libertatii Presei.

Cu aceasta ocazie sunt publicate articole, comentarii, anchete cu privire la situatia presei si a jurnalistilor. Fie ca e vorba de probleme legate de cenzura politica, fie ca e vorba de situatia critica din punct de vedere economic situatia actuala nu este una fericita pentru jurnalismul mondial.

In ceea ce priveste presa din Romania, desi probabil ca multi dintre noi o consideram libera, aceasta e situata de Freedom House abia pe locul 88 in ceea ce priveste Libertatea presei, cam la acelasi nivel cu Bolivia, Burkina Faso, Panama sau Brazilia.

Manifestarile anuale sunt pregatite de World Association of Newspapers si News Publishers (WAN-IFRA). WAN este cea mai importanta organizatie globala din industria presei care are sediul la Paris si care promoveaza atat libertatea presei dar si interesele de business si profesionale ale ziarelor din intreaga lume. Asociatia reprezinta 18.000 de zire,  77 de asociatii nationale, companii de publishing si directori individuali de ziare din 102 tari dar si 12 agentii de presa si 11 grupuri de presa regionale si internationale.

Pentru a afla mai multe despre ceea ce inseamna Ziua Mondiala a Libertatii Presei accesati siteul:www.wan-press.org
 

Sursa: www.wan-press.org Autor: Daimon, postat luni, 03 mai 2010, 11:49

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri