Vedeta

Alex Velea

Nume complet: Alex Velea

Data nasterii: 13 mai 1984

Locul nasterii: Craiova, Romania

Domenii activitate:

Gen muzical: pop-dance

URL site: http://www.alexvelea.com

Biografie

Alex Velea unul din solistii spectaculosi si carismatici ai acestei perioade, s-a nascut pe data de 13 mai 1984 in Craiova.
Dragostea pentru muzica i-a fost insuflata de parinti, in special de tatal sau, care este muzician, si carora Alex nu ezita niciodata sa le multumeasca. Parintii sunt un punct de echilibru in viata lui, Alex crezand cel mai tare in obiectivitatea lor.   

Pasiunea pentru muzica si-a descoperit-o de mic dar in mod organizat Alex canta de la 9 ani iar la 11 ani a devenit elev al Palatului Copiilor. De la varsta de 16 ani, studiaza timp de 4 ani canto clasic. Alex se considera un mare norocos pentru ca « meseria » lui coincide cu ce iubeste mai mult in viata: muzica.-  DOAMNA MEA este muzica.
 
 Un punct de sprijin in viata lui Alex sunt si prietenii sai, care il sustin neconditionat si il incurajeaza sa mearga mai departe. Unul dintre cei mai buni prieteni ii este Smiley cel care este producator alaturi de Marius Moga al albumului de debut semnat Alex, « YAMASHA ».  Alex isi demonstreaza polivalenta si admiratia pentru mai multe genuri muzicale  si prin colaborarile pe care le-a avut pana acum: Anda Adam, Connect-R, Matteo pentru piesa 2NIGHT, C.I.A, Sisu& Puya, Mandinga, Anna Lesko, etc.

Album sau de debut  lansat in toamna 2006, « YAMASHA » se vrea si o declaratie din partea lui Alex : « Piesele acestea ma descopera in fata publicului… Asta sunt eu…Am incercat sa pun pe note ganduri, sentimente, trairi…YAMASHA ma reprezinta ».  Pentru YAMASHA,  Alex a colaborat cu Smiley, Marius Moga, Connect- R, Mattteo, Don Baxter, adica cu mare parte din prietenii sai. Desi s-a mutat in Bucuresti de ceva timp, Alex nu si-a uitat prietenii din Craiova asa incat pentru piesa ORICE MINUT, a colaborat cu Byga de la CIA. Ritmurile latino si caliente sunt aduse de colaborarea cu Mandinga pe piesa CAND SUNT CU TINE. CE N-AS DA si JURNALUL UNEI FETE sunt alte doua cantece dragi lui Alex. Rezultatul este un album de 10 piese, o combinatie de R&B, hip hop si pop.
           
Yamasha reprezinta primul sau album, aparut in 2006. Pentru acesta, Alex a colaborat cu Marius Moga, Smiley, Connect-R, Matteo si Don Baxter, rezultatul fiind un mix original de R’n’B, hip hop si pop. Cele trei single-uri extrase de pe acesta – Yamasha, Dragoste la prima vedere si Doamna mea s-au bucurat de o primire exceptionala din partea publicului si au marcat un inceput spectaculos pentru Alex Velea.

Stilul original al lui Alex a permis de-a lungul timpului colaborari dintre cele mai surprinzatoare. Pana acum, acesta a cantat impreuna cu: Anda Adam (Selecta), Mandinga (Cand sunt cu tine), Connect-R (Daca dragostea dispare), CIA (Mai vrei), Smiley (Am bani de dat), Puya (Secret) si Grasu XXL (Turnin’).

Succesul ca artist al lui Alex a fost confirmat prin numeroare premii:

Discul de aur – albumul Yamasha

Romanian Music Awards: Best Show, Best Male, Best New Artist.             

In 2009 Alex Velea vine cu inca doua single-uri de succes: Doar ea si Secret, cel din urma in colaborare cu Puya. Acestea sunt extrase de pe albumul Secret, produs in totalitate de HaHaHa Production si care urmeaza a fi lansat in vara anului 2010.

De pe acelasi album face parte si Don’t say it’s over, cel mai nou single al lui Alex care va avea parte de o promovare inedita: in iunie 2010 Alex a reusit sa adune peste 1500 de dansatori la cel mai mare flash mob facut pana acum in Romania.

star
Biografie