Vedeta

ATB

Nume complet: Andreas Tanneberger

Data nasterii: 26 februarie 1973

Locul nasterii: Fraiburg, Germania

Domenii activitate:

Gen muzical: electronica , house , trance

URL site: http://www.atb-music.com/

Biografie

 

André Tanneberger, cunoscut cu numele de scena ATB, s-a nascut la 26 februarie 1973 in Freiberg, Saxonia, Germania de Est. 
 
Este considerat unul din cei mai importanti DJ la nivel mondial, conform DJ Magazine si The DJ List.
 
Tanneberger si-a inceput cariera muzicala in trupa dance Sequential One, din 1993 pana in 2002. Proiectul ATB a luat nastere in 1998, iar piesa de debut "9pm (Till I Come)", a fost inclusa pe albuml Movin 'Melodies, primul material trance care a ajuns in 1999 pe primul loc in topurile din Marea Britanie. Piesa ofera un inedit riff de chitara, tonalitate la care ATB a ajuns accidental dar care e caracteristica pentru piesele de mare succes din prima perioada. Muzica lui ATB a fost si este intr-o evolutie continua, stilul actual implicand voi, diferite sonoritati si aesea pian. 
 
Dintre piesele de mare succes din aceasta prima perioada, trebuie sa amintim "I Don't Wanna Stop" sau "You're Not Alone".
 
Al doilea album, lansat in 2000, Two Worlds propune doua discuri cu muzica pentru stari de spirit diferite, "The World of Movement" si "The Relaxing World". Materialul propune doua piese in colaborare cu Heather Nova: "Love Will Find You" si "Feel You Like a River."
 
Al treilea album, "Dedicated", a fost lansat in 2002 si a inclus doua piese de mare succes: "Hold You" si "You're Not Alone". Titlul se referă la atacurile din 11 septembrie. 
 
Un an mai tarziu, in 2003, ATB a lansat albumul "Addicted To Music" cu titluri ca "I Don't Wanna Stop" sau "Long Way Home." Tot in acelasi an, a fost lansat si primul DVD, "Addicted To Music DVD" care include videoclipuri, fotografii si un documentar din turneu. 
 
"Ecstasy" si "Marrakech" sunt doua din hit-urile de pe albumul "Silence" lansat in 2004. "Marrakech" a fost, de asemenea, inclusa pe coloana sonora a filmului Mindhunters.
 
In 2005, ATB a lansat albumul Seven Years, o compilatie care include toate single-urile lui si inca sase piese noi, un total e 20 de melodii. Dintre piesele noi amintim "Humanity" si o noua varianta a piesei "Let U Go". Pentru partea de voce, ATB va colabora adesea cu Roberta Carter Harrison, solista trupei canadiene Wild Strawberries.  
 
Urmatorul album, Trilogy, a fost lansat pe 4 mai 2007. iar single-urle alese au fost "Justify", "Renegade" (cu Heather Nova) si "Feel Alive".
 
Intr-un interviu din 2007, ATB a spus ca piesa "Don't Stop!" e cel mai slab material al lui pentru ca seamana mult prea mult cu primul lui hit "9pm (Till I Come)."
 
S-a casatorit cu Anna Tanneberger, si i-a dedicat piesa "A Dream About You", din materialul Trilogy. 
 
Cel mai recent album, Future Memories, a fost lansat pe 5 mai 2009, cu single-ul "What About Us". 
 
De atunci a mai lansat single-ul Could You Believe. 
 
Pe 29 aprilie 2011, ATB va lansa un nou material, "Distant Earth".
 
Mai multe detalii despre ATB pe siteul lui oficial.
star
Biografie