Vedeta

Domenii activitate:
Biografie

Catalin Botezatu este unul dintre cei mai buni designeri romani, printre putinii de altfel care se pot mandri cu numeroase prezentari de moda sustinute atat in tara cat si in strainatate, de la Las Vegas (Hard Rock Hotel in cadrul concursului "Supermodel" organizat de celebra agentie Ford), la Windock in Namibia, Sun City in Africa de Sud, Islanda, Indonezia si in toate marile capitale din Europa.
 

Show-urile semnate Catalin Botezatu au beneficiat intodeauna de un story de la "Egiptyon", "Budha Bar", "Angels", "Ameno", "Wiches", "Bizantium", "Barbarian", "Kyoto" "Chicago" sau “J.O” unde creatiile sale au fost completate de impresionante
colectii de palarii, blanuri si accesorii, pina la prezentarile de underware: "C.B. Intimo", "Sailor", "Power", "Army", “Poveste cu elfi” sau “Pirates”, toate socand si impresionind in mod placut spectatorii care au umplut salile de fiecare data pana la refuz. Este autorul a 30 show-uri de lenjerie intima pentru barbati "Catalin Botezatu".

Botezatu este singurul creator de moda autohton care se ocupa personal de scenografie, regie, coloana sonora, accesorii (bijuterii, pantofi, etc.) si nu in ultimul rind de colectiile de prezentare.

In 1999 Catalin Botezatu a facut primul shooting si cea mai mare prezentare de moda sustinuta peste hotare de catre un designer roman, la Amir Palace din Tunisia, unde s-a deplasat alaturi de un staff impresionant cuprins din 25 de manechine, 3 make-up artisti, 3 hair-stilisti, televiziuni si ziaristi.

Acelasi lucru il realizeaza si in anul 2000 in Egipt cind a fost primul creator de moda din lume care a obtinut permisiunea de a face un shooting in celebrele locuri sacre din Egipt. Tot aici realizeaza si doua show-uri de moda, la Cairo si Luxor.

In anul 2002 la Kusadasi, in Turcia, a sustinut trei show-uri de moda la Pin Bay Resort si a realizat un shooting pentru calendare si materiale publicitare avind alaturi aceeasi echipa masiva compusa din peste 33 de persoane.

Pe 2 octombrie 2002 este invitat oficial la celebra " Milano Fashion Week", unde prezentarea sa de la Palazo della Permunente inchide acest mare eveniment de moda imediat dupa show-ul casei Versace.

In mai 2003, Catalin Botezatu sustine doua prezentari in cadrul exclusivistului club Jimmy'z din Monte-Carlo la invitatia Fashion Tv Paris si Space Music & Film Romania.

In iarna anului 2003, in cadrul Bucharest Fashion Week este lansata colectia "Barbarian", designerul uimindu-i din nou pe cei prezenti prin spectaculozitatea creatiilor si a show-ului oferit.

In mai 2004 la invitatia ANAM si Fashion Tv, Catalin Botezatu sustine din nou prezentari in Franta, la Cannes si in capitala Principatului de Monaco, Monte Carlo, in cadrul Romanian Fashion Party. Cu aceasta ocazie lanseaza o noua colectie: "Kyoto", o colectie de inspiratie japoneza.

Invitat special la "Bali Fashion Week", in Indonezia, Catalin Botezatu primeste la sfarsitul lunii mai in cadrul Saptamanii Modei din Indonezia "Premiul pentru Cea Mai Buna Colectie" (colectia "Kyoto").

La sfarsitul lunii iulie 2004, designerul lanseaza la "Summer Fashion Festival", la Mamaia o noua colectie: "Chicago" inspirata din perioada anilor "30. Colectia este puternic accesorizata cu blanuri, bijuterii si peruci din margele. In luna august 2004 designerul este invitat sa prezinte colectia "Chicago" in calitate de special guest in Islanda, la "Iceland Fashion Week", fiind singurul designer roman a carui colectie este prezenta pe cele mai importante posturi de televiziune din lume dedicate modei: Fashion Tv Paris si FTV - Canada.

In luna august 2004 Catalin Botezatu devine primul designer roman care beneficiaza de doua pagini de prezentare in cadrul celebrei reviste BOOK MODA (Haute-couture, august 2004).

|n septembrie 2004 Catalin Botezatu este invitat sa prezinte aceeasi colectie, "Chicago" in cadrul "Venice Gran Gala", un eveniment de caritate avand drept scop salvarea Deltei Dunarii desfasurat la hotelul Excelsior din Venetia in perioada celebrului festival de film.
Iar in luna decembrie 2004 Catalin Botezatu reuseste performanta de a obtine nu mai putin de trei premii pe parcursul doar al unei saptamani. Printre aceste premii s-au numarat acela de "Creatorul Anului" - Romanian Fashion Tv Awards si "Premiul pentru Contributia in domeniul Modei" la Superlativele VIP.

Tot ca urmare a activitatii sale in anul 2004, la inceputul anului 2005 designerul primeste pentru a doua oara premiul ca "Cel Mai Iubit Creator de Moda" din partea TVR.

Anul 2005 se dovedeste a fi la fel de fructuos pentru designer...
In martie 2005 Catalin Botezatu creaza costumele pentru piesa de teatru "Marchizul de Sade" a lui Doug Wright, iar premiera realizata in prezenta scriitorului s-a bucurat de un succes incredibil atat din partea publicului cat si din partea presei de specialitate care a apreciat la superlativ costumele create de catre Botezatu.

In mai 2005, la Bucuresti Catalin Botezatu lanseaza linia de costume de baie "Chicago" in cadrul unui mega show marca Fashion TV Paris. La doar o saptamana dupa acest show colectia este prezentata pe scena celebrului cabaret Moulin Rouge din Paris, creatorul roman devenind astfel primul designer din lume care si-a prezentat colectia pe scena de la Moulin Rouge.
Urmeaza prezentarile aceleasi colectii in cadrul manifestarilor conexe festivalului de film de la Cannes si circuitului de Formula 1 de la Monte Carlo.

In iunie 2005 designerul isi prezinta noua colectie haute-couture intitulata "Sukar Collection" la “Bali Fashion Week” din Indonezia unde este recompensat din nou cu “Premiul pentru cea mai buna colectie”, iar revista Book Moda - sectiunea Alta Moda ii aloca un spatiu editorial. Aceeasi colectie este premiata o luna mai tarziu la Fashion Week-ul din Islanda si in Malta.
In luna august sosesc la Bucuresti redactorii cunoscutei reviste "Der Stern"(cateva sute de mii de exemplare tiraj saptamanal) care doresc sa faca un important reportaj despre noua tara care va intra in Uniunea Europeana : Romania. Alaturi de Presedintele Basescu si alte personaje importante din zona politica si economica Botezatu este desemnat ca imagine reprezentativa a noii Romanii. De altfel, capitolul "Romania" din Stern este deschis de un pictorial cu creatiile Botezatu si de aprecieri la adresa "Tarului modei romanesti" asa cum il numeste cunoscuta revista.

La scurt timp dupa aparitia acesteia pe piata Deutsche Welle - Germania si Financial Times - Londra vin special la Bucuresti pentru a realiza interviuri cu Catalin Botezatu, iar EuroNews ii difuzeaza un amplu reportaj despre activitatea designerului roman ca parte integrala a imaginii noii Romanii.

In luna februarie 2006 revista VIP ii premieaza pe Catalin Botezatu pentru aparitiile sale in presa europeana, dar si pentru contributia adusa de acesta la promovare imaginii tarii.

In martie 2006, Catalin Botezatu sustine in calitate de special guest al “Zilei Independentei” - Tunisia, trei prezentari de moda in aceasta tara si este premiat pentru “Cea mai buna colectie internationala de moda”.

In aceeasi perioada colectiile Catalin Botezatu sunt prezente pe marile canale de televiziune din Italia : Rai 1, Rai 2, TG 3, Italia Piu.

In aprilie 2006, designerul roman sustine doua show-uri de moda la Cannes in cadrul manifestarilor conexe festivalului international de televiziune MIFA 2006 si un alt show de moda in clumul Jimmi'z din Monte Carlo. Toate aceste showuri au fost transmise de catre Fashion Tv Paris dar si de alte 18 posturi de televiziune din intreaga lume.

In iunie 2006, Catalin Botezatu incepe un turneu mondial de promovare a noilor sale colectii. Creatiile marca Botezatu sunt prezentate cu succes la Atena (Grecia), Jakarta (Indonezia), Colombo (Sri Lanka), Malta, Italia (Catania).

In august 2006 la Summer Fashion Festival – Mamaia, Romania Catalin Botezatu lanseaza doua noi colectii (o colectie de lenjerie intima masculina si o alta colectie haute couture – rochii de seara). Veniti special de la Millano pentru a urmari prezentarile designerului roman, editorii celebrei reviste de moda Book Moda ii consacra acestuia o pagina in care talentul lui Catalin Botezatu este apreciat la superlativ.

Imediat dupa festivalul de moda de la Mamaia, Catalin Botezatu este invitat sa-si prezinte colectiile in Italia in cadrul festivalului de moda Modalivemediteraneo 2006 si este premiat drept “Cel mai bun creator de moda din Europa de Sud Est”.

In noiembrie 2006, Fashion Tv Romania ii ofera premiul pentru “Excelenta in Moda”, iar o luna mai tarziu revista VIP il premiaza in cadrul “Superativelor VIP” drept “Cel mai bun creator de moda” in 2006.

In aceeasi perioada designerul lanseaza in cadrul “Bucharest Fashion Week” doua noi colectii : “Poveste cu elfi” (lenjerie intima masculina) si o noua colectie de rochii de seara.

In februarie 2007 reporterii revistei germane “Der Stern” se reintorc la Bucuresti si realizeaza un amplu material despre Romania. Catalin Botezatu este prezentat in cadul reportajului atat ca un renumit designer cat si ca un influent personaj monden.

In luna aprilie 2007 creatorul de moda prezinta in cadrul Bucharest Fashion Week un spectaculos show de lenjerie intima “Pirates” apreciat atat de presa din Romania cat si de publicatii de specialitate din Europa. Imagini din acest show sunt difuzate de Fashion TV, iar Book Moda realizeaza un amplu material dedicat acestei colectii.

In mai 2007, Catalin Botezatu lanseaza o noua colectie tip haute-couture “CB Exclusive” la “Athens Xclusive Designers Week”, pe acelasi podium cu celebrii creatori Krizia si Frank Muller. Prezentarea de moda a designerului roman este difuzata timp de cateva saptamani de World Fashion Channel.

In iunie 2007 Catalin Botezatu este invitat special la “Caribbean Fashion Week” in Jamaica. Creatiile spectaculoase ale designerului roman impresioneaza publicul si presa in egala masura, iar publicatiile de specialiate din Marea Britanie, Franta, USA si pana la cele din Trinidad sau Insulele Barbados scriu despre colectia lui Botezatu. Designerul roman mai adauga in palmaresul sau un premiu, colectia “CB Exclusive” fiind premiata drept fashion show-ul lunii iunie.

Aceeasi colectie este prezentata in luna iulie in Italia, la Padova fiind aplaudata de peste 10.000 de spectatori.

La doar cateva zile dupa prezentarea sustinuta in Italia, Catalin Botezatu devine primul designer care realizeaza o colectie haute-couture inspirata din designul unui automobil. “Maserati Collection” este prezentata cu succes la FTV Summer Fashion Festival 2007 odata cu lansarea in Romania a noului Maserati Granturismo.

In octombrie 2007 Catalin Botezatu a devenit primul creator de moda care a realizat un fashion show in timpul unei curse aeriene. Evenimentul a avut loc pe ruta Bucuresti-Paris la peste 11.000 m inaltime. Aflat la Paris, Catalin Botezatu realizeaza o superba prezentare de moda in cadrul Ambasadei Romaniei din Franta, locatie in care cu doar cateva luni in urma celebrul creator de moda Galliano lansase cea mai recenta colectie a casei Dior. Prezentarea designerului roman este considerata de toti cei prezenti drept un succes absolut, creatorul fiind rechemat de mai multe ori la finalul prezentarii pentru a fi felicitat.

Noiembrie 2007. Dupa ce a lasat o noua colectie haute couture la Athens Fashion Week (s/s 2008),Catalin Botezatu prezinta aceeasi colectie in premiera la Bucuresti in cadrul Bucharest Fashion Week 2007. Unanim considerata drept cea mai buna colectie de pana acum realizata de catre designerul roman, colectia “Furneral” ii imbogateste palmaresul lui Botezatu cu inca un premiu “Excelenta in moda”.

La inceptul lunii decembrie aceeasi colectie este prezentata la Izmir, in Turcia, in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei. Succesul este deplin atat oficialitatile prezente in numar mare la eveniment cat si presa din Turcia laudand initiativa oficialilor romani de a organiza un astfel de eveniment.

In ianuarie 2008 Catalin Botezatu realizeaza patru show-uri spectaculoase de moda pentru OQ Tv in Austria in cadrul unui eveniment dedicat deschiderii Campionatului Mondial de Ski.

O luna mai tarziu, in februarie 2008, Catalin Botezatu prezinta cu mare succes colectia haute-couture “Furneral” la New York Couture Fashion Week 2008, un eveniment dedicat exclusiv brandurilor de lux din intreaga lume. Doua saptamani mai tarziu creatorul de moda revine in America pentru alte trei fashion show-uri desfasurate la Brooklyn Fashion Weekend si Palm Beach (Florida). Succesul obtinut si comentariile la superlativ facute de presa si de influenti oameni din lumea fashionului au constituit o premiza excelenta pentru noi prezentari de moda in Statele Unite ale Americii, de aceasta data fiind vorba de showuri de moda desfasurate la Chicago si din nou, New York.
Daca la Chicago, Catalin Botezatu si-a prezentat noile colectii (haute couture si women underwear) in cadrul unei receptii private ocazionata de desemnarea creatorului roman ca si designer a unui complex comercial tip mall care se va construi in Chigago, la New York cele trei prezentari de moda marca Botezatu au avut loc pe celebrul bulevard Broadway precum si intr-un centru de afaceri din “inima financiara” a Americii, Wall Street, fiind parte principala al evenimentului “Broadway – Romania – Ziua Romaniei”.

In luna iunie Catalin Botezatu participa pentru a doua oara la Carribean Fashion Week fiind considerat drept invitatul special al saptamanii modei desfasurata la Kingston, Jamaica. La solicitarea revistelor Vogue – UK si SHE – UK, creatiile lui Botezatu au fost tinutele vedeta ale unui shooting realizat cu Vanessa Wiliams.
Dupa intoarcerea din Caraibe, Catalin Botezatu a participat in Malta la finala internationala “Miss Bikini World” fiind desemnat drept “Designer oficial Miss Bikini World ” ocazie cu care a sustinut doua prezentari de moda indelung aplaudate.
La reintoarcerea la Bucuresti, Catalin Botezatu a completat numarul premiilor primite de-a lungul anilor cu inca doua: revista VIP l-a desemnat ca fiind “Brandul lunii mai”, iar la Gala Celebritatilor a fost laureat drept “Celebritatea Anului in Moda”.
La sfarsitul lunii iulie, colectiile “Ice” (men underwear) si “Fly -part 2” (women haute couture) au fost vedetele festivalului de moda Fashion Tv Summer Festival 2008 desfasurat la Mamaia. Noile colectii marca Botezatu au fost unanim apreciate publicul aplaudand imbinarea aproape perfecta intre creatia vestimentara, accesorii precum si conceptul special de make-up & hair realizat pentru aceste colectii.
Imediat dupa aceast festival designerul pleaca in Franta si Monaco pentru a isi prezenta noile colectii pe Coasta de Azur.
Aceleasi colectii sunt prezentate si in Romania in marea majoritate a oraselor mari.
In noiembrie 2008 in cadrul Bucharest Fashion Week Catalin Botezatu lanseaza doua noi colectii : “Rich, Famous and Snob”(haute couture) si “Tools” (men underwear). Noile colectii sunt considerate drept momentul de maxima atractie al saptamanii modei bucurestene, iar presa de specialitate elogiaza creativitatea designerului.
Sfarsitul de an 2008 ii aduce lui Catalin Botezatu o noua serie de premii ca si recunoastere a activitatii sale in domeniul modei. Fashion Tv Romania ii premiaza “Cel mai bun creator de haute couture” in cadrul Premiilor Fashion Tv Romania, iar revistele VIP si Star il desemneaza pe designer ca fiind cel mai bun creator de moda.
Tot luna decembrie 2008 marcheaza si inceputul colaborarii in materie de design dintre Catalin Botezatu si celebrul brand german Quelle fiind lasanta colectia Pret-a-Porter by Catalin Botezatu in exclusivitate pentru Quelle.
In ianuarie 2009 designerul este invitat pentru al treilea an consecutiv sa-si prezinte noile colectii la receptia ocazionata de desfasurarea la Kitzbruhel (Austria) a unei noi etapei din Campionatului Mondial de Ski Alpin 2009. Creatiile “Botezatu” sunt admirate de un public select printre care numeroase vedete ale showbizz-ului international precum si sportivi de top.
In februarie 2009 Catalin Botezatu revine la New York fiind pentru a doua oara invitatul special al New York Couture Fashion Week. Colectia prezentata, “Rich, Famous and Snob” este apreciata atat de reprezentantii revistelor de moda din America de Nord si Europa dar si de invitati speciali din lumea diplomatiei romanesti, nume de referinta mondiala din sport, muzica sau infrumusetare precum si de numerosi oameni de afaceri de origine romana stabiliti in SUA. Evenimentul a fost urmat de un cocktail oferit de Institutul Cultural Roman din New York.
Doua luni mai tarziu, Catalin Botezatu isi prezinta colectia in cadrul unui eveniment exclusivist care are loc la hotelul St Regis din inima Manhattan-ului.
Imediat dupa prezentarea de la New York, Catalin Botezatu lanseaza pe podiumul Bucharest Fashion Week colectia haute-couture “Hot Rainbow” , creatiile sale fiind aplaudate de numerosi diplomati acreditati la Bucuresti dar si vedete din showbiz-ul autohton.
In aprilie 2009 designerul roman este premiat de revista VIPMODA pentru fair play-ul dovedit pe parcursul carierei sale.
In iunie 2009 Catalin Botezatu participa pentru a treia oara la “Caribbean Fashion Week” - Jamaica, ocazie cu care prezinta atat colectia de rochii de seara “Hot Rainbow” cat si o spectaculoasa colectie mixta de costume de baie intitulata “Exotic
Flowers”. Imagini din prezentarea designerului roman se regasesc in reviste precum Vogue UK, She Caribbean sau Style Collection din Rusia.
Abia intors din Jamaica, Catalin Botezatu pleaca in Malta pentru o alta serie de prezentari de moda care au loc in cadrul concursurilor de frumusete “World Bikini Models” si “Miss World Tourism”, colaborarea dintre designerul roman si organizatorii acestor concursuri fiind deja o traditie.
O luna mai tarziu, colectiile creatorului de moda Catalin Botezatu sunt considerate punctele de atractie ale festivalului de moda desfasurat la Mamaia: “Summer Fashion Festival 2009”. Fie ca e vorba de prezentarile proprii, fie de ale unor colegi de breasla ale caror showuri pe podium au beneficiat de o regie realizata de Catalin Botezatu, designerul si-a pus o data in plus amprenta personala asupra prezentarilor de moda oferind publicului aflat la Summer Fashion Festival momente de neuitat.
Imediat dupa incheierea festivalului de moda de la Mamaia, Catalin Botezatu a plecat in Franta, la Saint Tropez pentru a realiza trei showuri de moda in cadrul unor evenimente stralucitoare la care au fost prezente numeroase VIP-uri si importanti oameni de afaceri care au ales drept destinatie de vara faimosul oras de pe Riviera Franceza.

star
Biografie