Vedeta

Nightlosers

Nume complet: Hanno Höfer, Jimy Lako, Grunzo Geza, Octavian Andreescu, Ovidiu Condrea

Data nasterii: 01 ianuarie 1994

Locul nasterii: Cluj Napoca, Romania

Domenii activitate:

Gen muzical: blues-rock , etno , folk

URL site: http://www.nightlosers.ro

Biografie

NIGHTLOSERS este una din trupele romanesti cu vechime. Bazele au fost puse in 1994, iar stilul ales inca de atunci, a fost o muzica prin care se imbinau tonalitati traditionale ardelenesti cu blues-ul american

In 1994 cu ocazia unui concert improvizat dintr-un club clujean, se constituie - ad hoc - o formula, compusa din: Hanno Hofer - voce, muzicuta, chitara, Sandy Deac - clape, voce, Jimi Laco - chitara,  Octavian "Barila" Andreescu - Bass, Sorin "Gaga" Cimpean - tobe

Trupa a fost botezata provizoriu NIGHTLOSERS. Se abordau piese standard de blues, rhythm & blues, rock & roll, country-rock, condimentate cu multe improvizatii si solouri lungi.

Difuzarea primei compozitii a trupei, piesa "Betivan Ratat" la una din emisiunile radio ale lui Andi Moisescu a constituit "deschiderea usilor" in majoritatea cluburilor din Bucuresti, unde treptat trupa si-a creat o reputatie buna.

Un an mai tarziu, in 1995, odata cu venirea organistului Grunzo Geza in locul lui Sandy Deac, trupa inregistreaza primul lor album numit Sitting on Top of the World (disponibil doar pe caseta audio) , produs de Adrian Berinde. Pe parcursul urmatorilor doi ani, la insistentele colegilor si a publicului, Jimi Laco, redescopera instrumentul lasat pe nedrept pe planul doi,si anume vioara. Din acest punct trupa se concentreaza pe sonoritatile World – Etno, care, de la urmatorul album, vor defini stilul “NIGHTLOSERS” . In 1997, Ernesto Bianchi (Mr. SCARECROW), produce al doilea album Nightlosers numit Plum Brandy Blues , dupa care urmeaza primele aparitii la posturile Tv Nationale, iar impreuna cu producatorul Mircea Kiraly apar si trei videoclipuri si ofera expunere nationala trupei. In 2005 Adrian Darabana & Macondo Music produce al treilea album: Rhythm & Bulz.

Concertele, aparitiile live si turneele din tara si strainatate, sau pe scurt, contactul cu publicul au insemnat si mai inseamna pana in zilele noastre prioritatea trupei NIGHTLOSERS.

In cei peste 15 ani de existenta formatia a sustinut concerte in multe orase din tara dar si in strainatate, dintre care se pot aminti:

1995 "Coca Cola Super Blues Festival" Bucuresti, Romania (cu John Mayall & The Bluesbreakers, Liz McComb, Paul Rogers, Iron Maden si altii)
1995, 1998, Doua participari la "Pepsi Sziget Fesztival" Budapesta.
1998, The "Teacher's" Rhythm'n'Blues Tour, 14 orase din Romania - cel mai mare turneu de blues din Romania, sponsorizat de "Teacher's"
1999 The Smithsonian Folklife Festival, Washington, USA. Festival, unde alaturi de Africa de sud si New Hampshire, Romania e reprezentata de 108 membrii, care expun sau evolueaza in decurs de zece zile, in fata a peste un milion de vizitatori.
2000 Moulin Blues Festival, Olanda (cu Buddy Guy, Sam Brown si alti artisti de renume.)
2000, 2001, "The Summerfestival Tour": turneu in peste 25 de orase din Belgia si Olanda. Acest turneu fiind unul foarte promovat, a constituit o buna “recomandare” pentru multe cluburi si festivaluri din aceste tari.
2000, "Labadoux Folk Festival", Belgia:. (Invitati: Warren Zevon, Fairport Convention, Thin Lizzy si altii.)
2002,Romerike Blues and Roots Festival, Norvegia, dintre trupe: "Ten Years After", "The Yardbirds", "Steppenwolf, Willie DeVille etc
2003, Nottoden Blues Festival, Norvegia, unul din cele mai importante festivaluri de blues din lume.
2004, Coin Street Festival, Londra
2004, Lisabona, Portugalia, deschiderea noului an universitar la "National Film Academy"
2005 - 2010 Cluburi, nunti, chefuri dar si concerte in Italia, Spania, Franta, Germania, Canada, USA, Albania Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Suedia, Grecia, Israel, Portugalia, Anglia etc.
- 2008 Concerte in Canada: Montreal si “Silver Dollar”, unul din cele mai faimoase cluburi din Toronto. Invitat Special si o legenda vie al Countryului Canadian: Danny Marks
2010 01.07 Concert in Toronto, Canada, “Lee’s Pallace”
2010 01.10 GlobalFest New York, USA in Webster Hall
2010 02.27 Concert in Stockholm, Suedia, Sodra Teatern.
2010 29-30. 07 Doua concerte in Santiago del Compostella, Spania “Xacobeo Festival
2010 01.08 Paris Franta, Cabaret Sauvage Festival “Sin Fronteras
2010 30.09 Bratislava, Slovacia, Festivalul “Vara tarzie la Bratislava

Au mai colaborat cu:
Nucu Pandrea, Panek Kati, Pusztai Aladar senior, Pusztai Aladar junior, Lazar Rudy, Mihai Sorohan, Ana Nicoara, Sandu Ciorba, Sanda Lacatus, Tanta Lacatus, Liviu Todea.

Fosti Membrii:
Sorin "Gaga" Cimpean - TOBE
Lucian Cioarga - TOBE
Ovidiu Condrea - TOBE

www.nightlosers.ro
 

star
Biografie