Vedeta

Vita de Vie

Nume complet: Adrian Despot, Sorin Danescu, Sorin Tanase, Cezar Popescu, Adrian Ciuplea

Data nasterii: 01 ianuarie 1996

Locul nasterii: Bucuresti, Romania

Domenii activitate:

Gen muzical: rock

URL site: www.vitadevie.ro

Biografie

Vita de Vie este una din formatiile romanesti care a reusit sa isi creeze un nume, sa se impuna si mai ales sa pastreze un anumit standard in toti cei aproape 15 ani de activitate. Baietii au inceput cu rock alternativ, nesfiindu-se nici sa abordeze ocazional sonoritati rap, hardcore, jazz sau chiar raggae.

 

Initiatorii trupei au fost Sorin Pupe si Sorin Danescu, care alaturi de chitaristul Vrabie, Pepino si Bodo au scos o prima piesa Ora 6 care nu a fost inregistrata si despre care nu se stiu multe lucruri. Prima bucata inregistrata in 1996  este piesa Te voi rapi. Formula s-a schimbat destul de repede ajungandu-se la varianta Pepino, Danescu, Despot, Jojo, Pupe.

 

Primul album apare in 1997, atunci cand VDV semneaza si un contract cu Zone Records. Rahova e singurul material pe care apare Pepino, acesta fiind inlocuit de Mircea Burete Preda. Albumul apare pe caseta, nu in foarte multe exemplare… daca nu tinem cont si de casetele piratate.

Dupa alti trei ani de concerte, in care trupa devine deja cunoscuta pe plan local participand si la un mare turneu din acea perioada, Hollywood Rock Tour, apare, la aceeasi casa de discuri, Fenomental.

In perioada urmatoare Vita de Vie semneaza un contract cu MediaPro Music si incepe lucrul in Germania, la un nou album. Prezenta in Germania se lasa si cu un premiu, anume acela de cea mai buna trupa rock la premiile OTTO. Apar noi schimbari de trupa, Jojo, se casatoreste si alege sa plece cu sotia in strainatate astfel ca locul lui va fi luat in urma unui concurs de Cezar, toate astea au loc in 2000, atunci cand VDV isi vor deschide propriul studio.

 

Exxtra, album precedat de piesa Sunetul mai tare apare in 2001 si difera de celelalte prin faptul ca VDV aleg sa colaboreze cu nume ca  Parazitii, K-gula, Ganja, si Suie Paparude.

 

Colaborarea cu Parazitii continua cu piesa Shoot yourself la care isi da concursul si Adrian Despot, o piesa ce ataca trupele care fac playback dar si versurile cu rime de gradinita. Adica directia in care mergea muzica romaneasca comerciala de la vremea respectiva (chestii aplicabile si azi).

 

In 2002 apare albumul cu numarul patru Doi cu una din cele mai tari piese VDV, Varza ! Dupa doar doi ani, in 2004 apare primul best of 9704` moment ce  marcheaza 7 ani de Vita de Vie, dar si un nou single: Imi pasa.

 

In 2006 Mircea `Burete` Preda paraseste trupa dupa opt ani. Deoarece inregistrarile la urmatorul album demarasera deja, si trupa avea multe angajamente, se organizeaza rapid o noua preselectie pentru a gasi basul de la toba mare. A fost ales Adrian Ciuplea din Constanta la acea vreme student in anul V la Conservatorm sectia violoncel.

 

Egon este lansat in mai 2007 iar trupa doneaza jumatate din profiturile realizate de vanzarea albumului Egon asociatiei UpDown, care se ocupa de copii afectati de sindromul Down . Piesele alese pentru a promova albumul, si care au beneficiat de videoclipuri sunt Zale de matase si Praf de stele.

 

Urmatorul material, Fetish, a fost lansat in martie 2010 in colaborare cu Gazeta Sporturilor.

 

Vita de Vie este una din trupele profesioniste, care lucreaza fiecare material timp de mai multi ani, oferind fanilor intotdeauna fanilor un material de calitate.

 

Astazi, Vita de Vie inseamna :

Adrian Despot - voce, chitara

Adrian Ciuplea - chitara bas

Cezar Popescu - chitară

Sorin "Pupe" Tanase - tobe (co-fondator)

Sorin Dănescu - clape, voce (co-fondator)

star
Biografie