Stiri

A fost infiintat un Partid al Piratilor si in Bulgaria

A fost infiintat un Partid al Piratilor si in Bulgaria

Bulgaria, are un nou partid, anume Partidul Piratilor. Noua formatiune politica sustine libera circulatie a informatiilor a fost infiintata in urma cu cateva zile, dupa ce o perioada de vreme "platforma" politica a fost difuzata si discutata pe internet.

La intalnirea de constituire au participat delegati din 20 de orase din Bulgaria care au adoptat statutul si programul politic:

Legile drepturilor de autor si ale brevetelor, asa cum sunt in prezent, au dus la crearea de monopoluri, la pierderea unor valori democratice importante, la obstacole in raspandirea culturii si stiintei si la impiedicarea accesului cetatenilor la informatii..
Noi luptam pentru respingerea brevetelor si pentru legi ale dreptului de autor oneste si echilibrate, care sa isi aiba radacinile in vointa cetatenilor, ceea ce ar putea imbogati viata oamenilor, ar putea crea un climat comercial sanatos si o comunitate de cunoastere si cultura pentru beneficiul dezvoltarii societatii ca intreg.

Organizatia este condusa, conform surselor noastre, de Angel Todorov, un fost angajat al Serviciului National de Securitate din Bulgaria, care a fost numit administrator national.

Desi probabil ca nu multa lume stie asta, bulgarii nu sunt primii care au un asemenea partid. Primul partid al piratilor care are un cuvant de spus in viata politica a tarii este cel din Suedia. Infiintat in 2006, Partidul Piratilor din Suedia a obtinut la alegerile din 2009 doua locuri in Parlamentul European.

organizatii asemanatoare exista de altfel in multe alte tari din lume printre care si in Romania...  
 

Sursa: www.mediafax.ro Autor: Daimon, postat marti, 13 aprilie 2010, 10:46

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri