Stiri

Americanii interzic injuraturile la tv

Americanii interzic injuraturile la tv

Bono de la U2 si Howard Stern au fost citati de organismul federal care supravegheaza mass-media din Statele Unite. The Federal Communications Commision a calificat drept indecente remarcile pe care Bono de la U2 le-a facut in timpul unei transmisiuni NBC.

Comisia a declansat o campanie foarte agresiva la adresa folosirii la radio sau televiziune a asa-numitului "F-word". Rostirea acestui cuvint va fi considerata de comisie indecenta si va fi sanctionata ca atare. Poate parea incredibil, dar este pentru prima data cand FCC emite o citatie pentru un cuvant considerat indecent (celebrele cuvinte de patru litere din limba engleza).

In cazul lui Bono, comisia a atras atentia si asupra profanarii unor concepte religioase. Incidentul care l-a avut in prim-plan pe Bono a avut loc la festivitatea de decernare a Globurilor de Aur, unde solistul a exclamat "This is .... brilliant!". Bono nu a primit amenda, insa el a fost avertizat . Tot in aceasta saptamana, FCC a propus amenzi maxime de 27.500 $ pentru o editie a emisiunii celebrului Howard Stern, in care se treceau in revista practici si tehnici sexuale.

O statie de radio din Florida a fost amendata de FCC cu 55.000 $ pentru ca a transmis un interviu cu doua persoane care sustineau ca sint in plin act sexual. In aceasta luna, a fost votata de autoritatile americane cresterea limitei maxime de penalizare pentru indecenta pina la 500.000 de dolari. Prevederile FCC se refera la continutul programelor de radio si televiziune intre 6 dimineata si 10 seara, exceptind posturile de televiziune care transmit exclusiv prin cablu.

Sursa: evz Autor: Anonymous, postat sambata, 20 martie 2004, 19:05

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri