Stiri

Antena 1 va avea trei televiziuni surori

Antena 1 va avea trei televiziuni surori

Mai multe ama nunte despre noile televiziuni ne-a dat Camelia Voiculescu, fiica omului de afaceri Dan Voiculescu, actionara la doua dintre cele trei posturi tv.

- Ce puteti sa ne spuneti despre profilul fiecarei televiziuni in parte?

Camelia Voiculescu: Antena 2 este un post muzical de televiziune construit in jurul ideii de alternativa la ceea ce exista pe piata. Daca de-a lungul timpului a luat nastere o larga categorie de ascultatori ai postului Radio Romantic, la fel ne dorim pentru postul de televiziune. Va avea un program tematic, cu profil muzical, produs in studiourile A2 din Bucuresti si transmis in toata tara via satelit.

Sub denumirea de News & Current Affairs, Antena 3 vine sa ofere telespectatorului pe parcursul intregii zile un numar suficient de emisiuni informative care sa-l tina la curent atat cu evenimentul intern, cat si cu cel extern.

In fine, Antena 4 este un canal tv dedicat vanzarilor prin televiziune - o noutate pentru mediul audiovizual din Romania. Va fi un suport media care sa ofere sistematic spatiu de difuzare a informat iei referitoare la piata roma neasca si nu numai.

-Care sunt datele de lansare pentru Antena 2, 3 si 4?

CV: Lansarea Antenei 3 este stabilita pentru sfarsitul primului semestru al anului 2004, iar la sfarsitul anului vor aparea Antena 2 si Antena 4.

- Puteti explica strategia fiecarui post in incercarea de a intra pe o piata deja aglomerata?

CV: Este adevarat ca piata audiovizualului este aglomerata, dar cele mai multe televiziuni se lupta pe frontul statiilor generaliste: Antena 1, Pro TV, TVR 1, TVR 2, Prima, B1, National. Noi ne-am propus trei canale tv de nisa.

-Care considerati ca sunt principalii concurenti ai Antenei 1? Dar ale noilor posturi tv?

CV: Pentru Antena 1, principalii concurenti sunt Pro TV si Romania 1! Pentru Antena 2, din punct de vedere al tematicii postului, este MTV, precum si celelalte canale muzicale, iar pentru Antena 3 si Antena 4 inca nu exista concurenta in Romania.

-Cum vedeti evolutia posturilor in contextul anului electoral?

CV: In mod normal, un an electoral ar trebui sa sporeasca interesul publicului pentru stiri si publicistica. Tot in mod normal creste si interesul politicienilor pentru imaginea lor. Eu sper ca in ceea ce priveste evolutia televiziunilor, sprijinul pe care ar putea sa-l primeasca unele statii sa nu depaseasca limita bunului-simt, iar concurenta libera sa nu fie afectata in nici un fel. Este suficient sa citesti ziarele in ultima perioada de timp pentru a intui o evolutie in audiovizual.

-Toate cele trei canale vor functiona nonstop?  CV: Da.

- Credeti ca un canal de stiri are lipici la publicul roma nesc - mai putin deprins cu programe de stiri 24 din 24?

CV: In momentul de fata, in lupta acerba dupa audienta, posturile tv tind sa transforme emisiunea de stiri in spectacol si faptul divers in stire de senzatie, golind de continut insasi notiunea de stire. Exista oameni in Romania care vor sa fie informati. Tinta noastra o constituie telespectatorul educat: intelectualul, omul de afaceri, omul politic, precum si tineretul in formare, la inceput de cariera.

-Canalul de muzica se va adresa mai mult sentimentalilor si firilor romantice, neglijand din start segmentul 'tineretului MTV'? Va fi un VH1 roma nesc?

CV: Ne-am gandit in primul rand la muzica buna. Apoi, la acei oameni reprezentand in general varstele aflate in plina activitate. Daca ne intrebati cum de nu ne propunem sa ne adresam doar tineretului, va vom raspunde ca nu neglijam nici acest segment, dar ca tinerii nu au toti acelasi profil si o buna parte dintre ei doresc sa asculte muzica de calitate, scrisa si interpretata de nume reprezentative, intrate in istoria muzicii moderne si contemporane.

-Un canal de teleshopping vrea sa prinda in plasa si interesul omului obisnuit sau va fi dedicat specialistilor in afaceri?

CV: In primul rand, interesul omului obisnuit.

-Veti incerca sa introduceti si cate o ora de divertisment sau altceva ce nu se incadreaza strict in profilul postului?

CV: Singura statie care ar permite o astfel de abordare poate fi Antena 2!

- Se vor transfera vedete sau emisiuni de la A1 catre celelalte posturi?

CV: Vor fi in majoritate alti oameni, alte formate. Personal, nu exclud transferul unor vedete - 'omul potrivit la locul potrivit'.

-Statisticile arata ca noile vedete achizitionate din trustul Pro nu au reusit in totalitate sa isi indeplineasca obiectivele. Considerati ca politica 'importului' de vedete este una reusita, care isi va face efectul in timp, si intentionati sa o urmati in continuare?

CV: In primul rand este prea devreme sa analizam indeplinirea obiectivelor. Dupa aceea, as vrea sa stiti ca Antena 1 nu are o politica de 'import' sau export' vedete. Spun export pentru ca in timp, Antena 1 a creat vedete precum Mona Nicolici, Mihaela Radulescu, Teo, Mircea si Oreste - care acum lucreaza pentru alte televiziuni. Se numeste acesta export?

Sursa: intercont.ro: Sebastian S. Eduard, Vali Blanaru - Jurnalul National Autor: Anonymous, postat vineri, 09 ianuarie 2004, 00:00

Comentarii(1)

Dj/Vj Luca08-10-2004 00:16:20
Dj/Vj Luca
cel mai bun VJ pentru Antena 2 muzicala

http://www.geocities.com/luca_arbore/djvj Scrisoare deschisa pentru domnisoara Camelia Voiculescu (actionar majoritar la Televiziunea Antena 2) Motto: “ please believe in me 'cause what I need is for YOU to believe in ME…” (believe in me Lyrics/Artist(Band):Lenny Kravitz) Sarut mainile, domnisoara Camelia Voiculescu ! Am citit anul acesta, o declaratie de-a dumneavoastra dintr-un ziar, in care spuneati ca Antena 2 va fi un post de televiziune “muzical” ce va promova o “altfel de muzica”. Imi pareti o persoana nu doar destul de inteligenta, dar mai ales suficent de tanara pentru a avea curajul si disponibilitatea de a vedea lucrurile si altfel, si, de ce nu, de a si visa un pic... Vreau sa va realizez cea mai tare emisiune muzicala din Romania! DOAR EU pot sa fac asa ceva si nimeni altcineva din Romania! Probabil ca va ganditi (desi eu va consider mai desteapta de atat !) : ”Eh, un alt flamand ce viseaza sa ajunga si el star peste noapte…” Eu sunt si am fost intotdeauna, mai

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri