Stiri

Berlinala 2010 : Florin Şerban mai bine cotat decât Roman Polanski sau Martin Scorsese

Berlinala 2010 : Florin Şerban mai bine cotat decât Roman Polanski sau Martin Scorsese

Festivalul de Film de la Berlin a prilejuit sâmbătă seară debutul regizoral al tânărului cineast român Florin Şerban. „Eu când vreau să fluier, fluier” a avut parte de o primire extrem de caldă din partea publicului dar şi de aprecierea unei părţi a criticii.



Blogul oficial al filmului ne oferă mai multe informaţii legate de primirea de care s-a bucurat filmul. Astfel aflăm că Screen Daily îl consideră  un film „crud, extraordinar” iar Variety laudă capacitatea filmului de a reda subtil şi emoţionant viaţa în închisoare în timp ce Der Spiegel, care monitorizeaza îndeaproape Festivalul de la Berlin a notat că „Eu când vreau sa fluier, fluier” este castigatorul zilei de ieri. „Este un film mic, dar mai bun decat Scorsese. Florin Serban si actorul George Pistereanu surprind spiritul tineretei, intre visuri si tristete”.


Cuvintele de laudă nu au lipsit nici în ceea ce îi priveşte pe actori. Dacă despre George Pistereanu am vorbit, nu putem să nu o amintim şi pe Ada Condeescu (rolul principal feminin) despre care se spune că „E facută pentru marele ecran şi lasă spectatorul să vadă toate nuanţele stărilor ei contradictorii: frica şi în acelaşi timp atracţia pentru cel ce o ia prizonieră”.



Eu când vreau să fluier, fluier” este cotat de o parte a presei de specialitate cu şanse reale la câştigarea unui Urs de Aur, un site de specialitate acordându-i 3 puncte faţă de cele 2,8 cu care este creditat principalul contracandidat, Roman Polanski, cu pelicula The Ghost Writer sau de Martin Scorsese cu Shutter Island.

Vă oferim mai jos şi câteva secvenţe din film:

Sursa: www.vreausafluier.ro Autor: Daimon, postat marti, 16 februarie 2010, 13:31

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri