Stiri

Carnavalul de la Rio 2010

Carnavalul de la Rio 2010

 

Brazilia, sau ca să dăm locaţia exactă, Rio de Janeiro este în fiecare an la mijlocul lui februarie capitala mondială a dansului şi a distracţiei dusă la maxim. Carnavalul de la Rio, oferă timp de aproape 5 zile sutelor de mii de turişti cele mai tari senzaţii pe ritmuri de samba.

 

Un amănunt pe cât de important, pe atât de inedit ar fi acela că originea evenimentului este europeană, mai mult... religioasă, ţinând de tradiţia catolică fiind practic o perioadă de „dezlegare la distracţie” înainte de intrarea în postul Paştelui.

 

În Brazilia, tradiţia carnavalurilor datează abia de la sfârşitul secolului XIX atunci când apar primele samba dedicate evenimentului dar şi primele Şcoli de samba care se  pregătesc practic timp de un an de zile pentru evenimentele din această perioadă.  Deşi în zilele noastre Carnavalul a devenit o „afacere de Stat” şi un prilej extrem de bine valorificat pentru a atrage turişti din întreaga lume, au loc Carnavaluri în mai multe oraşe din Brazilia, amintim aici Sao Paulo, Recife, sau Salvador de Bahia, cel de la Rio de Janeiro rămâne evenimentul central, atât ca şi importanţă cât şi ca vizibilitate în presă sau importanţă pentru fani.

 

In fiecare zi, mai precis seară, de la ora 21 până dimineaţa la pra 6 au loc defilările celor mai importante Şcoli de Samba, fiecare dintre ele realizând un car alegoric pe care se produce întreaga reprezentaţie. Regulile sunt cât se poate de stricte, respectând intr-un fel ceea ce se întâmpplă la un concurs de dans sportiv, existând chiar şi un juriu care va desemna câştigătoarele, Scoli care în anul următor vor pleca din poziţia de vedetă pe Sambodrom.

 

Evenimentele din anul acesta au confirmat tradiţia şi aşteptările tuturor celor prezenţi, aşa cum o arată imaginile pe care ni le oferă chiar organizatorii pe Rio Carnival 2010

 

Sursa: rio-carnival.net Autor: Daimon, postat luni, 15 februarie 2010, 13:10

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri