Stiri

Cei de la Paramount pregătesc o nouă ecranizare pentru Dune !

Cei de la Paramount pregătesc o nouă ecranizare pentru Dune !

 

Celebrul roman al lui Frank Herbert va fi din nou ecranizat. Zvonurile despre un nou film Dune datează de anul trecut, atunci Peter Berg a fost regizorul care s-a ocupat de noul proiect, asta însă doar pentru o perioadă, deoarece în octombrie a renunţat la orice implicare. Ştafeta a fost preluată la începutul anului de Pierre Morel care va lucra împreună cu Chase Palmer.

 

Cei de la Paramount, pentru care proiectul pare a deveni unul prioritar au ales ca punct de plecare scenariul scris iniţial de Josh Zetumer care va fi adaptat şi regândit în cadrul unei colaborări Pierre Morel - Chase Palmer.

 

Pierre Morel, regizor de origine franceză în portofoliul căruia regăsim filme ca „Din Paris cu dragoste” sau „Taken/Teroare în Paris” intenţionează ca filmulsău să păstreze foarte mult din materialul original al romanului scris de Frank Herbert în urmă cu 45 de ani.

 

Deşi s-a aflat încă din anii 1970 în atenţia regizorilor de la Hollywood, Dune nu a reuşit să fie ecranizat decât în 1984 de David Lynch, care a fost el însuşi foarte aproape de a renunţa, şi dacă nu mă înşel la un moment dat chiar s-a dezis de el. Oricum, filmul a fost iniţial destul de slab primit atât de critici cât şi de public.

 

Revenind în actualitate, să vedem cum se va termina aventura lui Pierre Morel, când şi cum va reuşi acesta să ducă la bun sfârşit acest proiect ambiţios. Chiar dacă data avansată pentru finalizarea producţiei este 2012, în cazul unui film ca şi Dune e greu să te ţiii de deadline-uri.

Sursa: www.mediafax.ro Autor: Daimon, postat vineri, 12 februarie 2010, 11:02

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri