Stiri

Cel mai bun film al anului 2003: 'Stapanul inelelor - Intoarcerea regelui'

Cel mai bun film al anului 2003: 'Stapanul inelelor - Intoarcerea regelui'

Echivalentul britanic al Oscarului american a mai fost cucerit de acest film si la categoriile: cea mai buna adaptare cinematografica, cea mai buna imagine, cele mai bune efecte speciale si cel mai bun film al anului (votat de public prin SMS).

Bill Murray a obtinut premiul BAFTA pentru cel mai bun interpret pentru rolul sustinut in filmul Sophiei Coppola, 'Lost in Translation', iar Scarlett Johansson - trofeul pentru cea mai buna actrita pentru rolul interpretat in acelasi film.

Filmul regizat de Peter Weir, 'Master and Commander', a obtinut patru premii: cel mai bun regizor, cea mai buna productie, cele mai bune costume si cel mai bun sunet.

La categoria roluri secundare, Renee Zellwegger a obtinut un nou premiu pentru rolul sustinut in filmul lui Anthony Minghella, turnat in mare parte in tara noastra, 'Cold Mountain'.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin i-a revenit lui Bill Nighy, pentru filmul 'Love Actually', realizat de Richard Curtis. Este de remarcat faptul ca in Top Ten al criticilor de film si in acelasi clasament al publicului (dupa numarul de bilete vandute) 'Stapanul inelelor - Intoarcerea regelui' este singurul film ce apare de doua ori (deci va avea minimum patru Oscaruri!).

Premiile BAFTA, ca si anterioarele 'Globuri de Aur', prefateaza si anunta in mare palmaresul Oscarurilor, care se vor decerna in ultima zi a lui februarie.

Sursa: intercont.ro: S. Calin - Romania Libera Autor: Anonymous, postat marti, 17 februarie 2004, 00:00

Comentarii(1)

mario22-04-2005 16:23:30
mario
veau sami tatuez mesajul de pe inel

stapinul inelelor mesajul de pe inele

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri