Stiri

Celebrul creator de modă britanic, Alexander McQueen s-a sinucis

Celebrul creator de modă britanic, Alexander McQueen s-a sinucis

Presa din Marea Britanie a anunţat moartea lui Alexander McQueen în cursul zilei de joi după ce creatorul de modă a fost găsit în propria sa locuinţă.

 

Lee Alexander McQueen în vârstă de 40 de ani s-a născut la Londra într-o familie modestă, a făcut primii paşi în croitorie la Savile Row, impunându-se apoi în lumea modei care i-a recunoscut meritele atribuindu-i de patru ori între 1996 şi 2003 titlul de cel mai bun designer britanic. De asemenea, stiulul său nonconformist şi provocator i-a adus supranumele de „băiatul rău” al modei britanice

 

A fost practic lansat cu adevărat în lumea modei de  Isabella Blow, redactor de modă la revista de specialitate Tatler cea care i-a cumpărat în întregime prima colecţie şi de care a ajuns să îl lege o foarte strânsă prietenie.

 

A lucrat pentru Gieves & Hawkes, activând apoi pentru o perioadă în Japonia şi Italia înainte de a deveni designer la Givenchy pentru ca mai apoi să îşi lanseze propriul brand. După ce pe vremea când era un cvasi necunoscut a fost unul din creatorii care i-au lucrat costumele Prinţului Charles, în ultima perioadă multe vedete au ales că se lase pe mâna sa, tocmai pentru că oferea garanţia unei originalităţi atât de apreciate în showbiz. Putem aminti aici nume ca Bjork, Rihanna, Lady Gaga, Cate Blanchett sau Kate Moss.

 

McQueen, homosexual declarat se căsătorise în 2000 cu creatorul de film George Forsyth, relaţie care, conform propriilor sale declaraţii făcute în urmă cu un an presei din New York se cam terminase, McQuenn afirmând la acea dată că este singur.

 

Gestul să vine la 3 ani după ce Isabelle Blow s-a sinucis la rândul ei şi m,ai ales la câteva zile după moartea mamei sale Joyce McQueen de care era extrem de apropiat, aşa cum o arată una din afirmaţiile sale din 2004 atunci când spunea că lucrul de care se teme cel mai mult în viaţă este să moară înaintea mamei lui.

 

Întreaga lume a modei este şocată de această veste, dispariţia sa fiind considerată o mare pierdere atât de editorii revistelor de specialitate cât şi de confraţii săi creatori.

 

Sursa: www.dailymail.co.uk Autor: Daimon, postat vineri, 12 februarie 2010, 15:21

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri