Stiri

Clauză de 100.000 pentru participanţii la Eurovision

Clauză de 100.000 pentru participanţii la Eurovision

Discuţiile în jurul selecţiei naţionale Eurovision 2010 continuă şi după stabilirea finaliştilor. Una din nemulţumirile concurenţilor, de această dată este clauza impusă de TVR prin care dacă concurent selectat pentru finală decide să se retragă, trebuie să plătească daune de 100.000 de euro.

Aceast punct al regulamentului a stârnit reacţii nuanţate din partea concurenţilor. :  Bodo, solistul trupei Proconsul, spune că "Trebuie să se respecte regulamentul internaţional. În acel regulament scrie că fiecare stat poate adapta dupăcum vrea. Consider că sunt mult prea multe ingradiri, (…) în arta şi muzica din România. Ne ingrădeşte descoperirea de noi talente, voci tinere, trupe tinere. Sunt multe tinere talente care s-au lansat aici. Suma este o aberaţie îngrozitoare. Ce artist din România îşi poate permite să plătească 100.000 de euro".

Alin Oprea, solistul trupei Talisman critică la rândul săui organizarea TVR spunând că sunt implicaţi oameni care nu au probitatea morală şi profesională, pe de altă parte, în privinţa clauzei consideră că : "Din momentul în care te-ai calificat în finală, încep cheltuielile din partea organizatorului, care acum e TVR, pentru promovare. E normal să ceară daune. Dar ar trebui să fie transparent, să spună cheltuielile. Daune morale de 10.000 de euro maxim. Este normal ca TVR să îşi scoată cheltuielile, insă să nu depăşească 10.000 de euro. Este o sumă imorală, dar nu ilegala ".

Clauza este considerată însă normală de Dan Helciug solistul celor de la Spitalul de Urgenţă, cel care spune : "Mi se pare normal. Dacă aş fi în locul TVR-ului, aş face la fel. Televiziunea îţi asigură publicitate în momentul în care intri în concurs şi această publicitate costă oriunde în lume. Este un festival de televiziuni şi dacă tu ajungi în finală şi te retragi, ce facem? Băgăm alţi bani?"

Alţi doi artişti care consideră normală această nouă clauză a TVR sunt Călin Goia de la Voltaj şi Mihai Trăistariu. Acesta din urmă încearcă să justifice decizia Televiziunii şi prin lipsa de seriozitate a unor participanţi pentru care participarea la preselecţiile Eurovision nu înseamnă decât un mijloc de publicitate pentru piaţa locală, nefiind de fapt interesaţi de concursul în sine.

De altfel, piesele de anul acesta nu sunt extrem de apreciate de către juriu, Adrian Despot deplângând lipsa de originalitate şi utilizarea câte unui patern repetitiv în fiecare an, atât el, cât şi ceilalţi membrii ai juriului au spus că se aşteptau la mai mult de la concurenţi.

Până la finala naţională mai este aproximativ o lună… aşa că, vom reveni cu siguranţă şi cu alte ştiri mai mult sau mai puţin scandaloase legate de acest subiect. 

Sursa: www.ziare.com Autor: Daimon, postat luni, 01 februarie 2010, 10:19

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri