Stiri

Clint Eastwood, cel mai bun regizor american al anului 2004

Clint Eastwood, cel mai bun regizor american al anului 2004

Sindicatul regizorilor americani (DGA) l-a desemnat, sambata, pe Clint Eastwood ca fiind cel mai bun regizor al anului 2004, transmite AFP. Aceasta distinctie i-a fost decernata regizorului filmului "Million Dollar baby", in varsta de 74 de ani, in cadrul unui dineu de gala pe care Sindicatul regizorilor americani l-a organizat la Beverly Hills.

La ceremonie a participat si Martin Scorsese, regizorul peliculei "The Aviator", aflat si el pe lista celor cinci nominalizati. DGA este o prestigioasa asociatie profesionala, ale carei premii prefigureaza adesea castigatorul Oscarului pentru cel mai bun regizor.

La editia din acest an a Oscarurilor se anunta o batalie intre "Aviatorul" lui Scorsese si "Million Dollar Baby" al lui Eastwood, un film despre lumea boxului, in care personajul principal este interpretat de catre Hilary Swank. Dintre cei 56 de cineasti care au primit pana acum distinctia oferita de DGA, 50 au castigat, in acel an, si Oscarul. Ceilalti nominalizati de anul acesta la premiile DGA au fost Marc Forster, pentru "Neverland", in care joaca Johnny Depp si Dustin Hoffman, Taylor Hackford, pentru "Ray", si Alexander Payne, pentru "Sideways".

Clint Eastwood, care a mai fost premiat de catre DGA in 1992, pentru "Necrutatorul", a mai primit luna aceasta un Glob de Aur pentru cel mai bun regizor. In 2004, el a fost nominalizat de catre DGA pentru "Mystic River". Martin Scorsese, in varsta de 62 de ani, care nu a castigat nici un Oscar in cei peste 30 de ani de cariera, nu a intrat pana acum nici in posesia vreunei distinctii venite din partea Sindicatului regizorilor americani. Cu toate acestea, el s-a aflat pe lista de nominalizari a DGA, cu pelicule ca "Bandele din New York" (2002), "Varsta inocentei" (1993), "Baieti buni" (1990), "Taurul furios" (1980) si "Soferul de taxi" (1976).
 

Sursa: apropo.ro Autor: Anonymous, postat luni, 31 ianuarie 2005, 18:01

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri