Stiri

Dana Rogoz a participat la „Gala Studentilor Romani din Strainatate”

Dana Rogoz a participat la „Gala Studentilor Romani din Strainatate”

Actrita Dana Rogoz, pe care romanii din afara tarii o urmaresc atat in rolul Andreei Popeanga din serialul “State de Romania” dar si ca moderatoare a emisiunii “De Suflet” la ProTv International, a fost prezenta miercuri, 6 ianuarie la prima editie a Galei Studentilor Romani din Strainatate organizata la Hotel Marriott de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS).

Profitind de aniversarea de un an de activitate, LSRS a organizat acest eveniment pentru a promova si premia excelenta academica si totodata pentru a consolida comunitatea studentilor romani raspinditi in intreaga lume. Momentul cel mai asteptat a fost premierea a 5 dintre cei mai buni studenti. Potrivit meritelor acumulate, Studentul anului in Europa a fost desemnat Andrei Ilie (Oxford University), Studentul Anului in America de Nord – Corina Tarnita (Harvard University), iar Marele Premiu, pentru cel mai bun student roman din lume a fost primit de Theodor Brasoveanu (Princeton University). Tot in cadrul evenimentului s-au acordat si doua premii speciale pentru Andrei Anghel (Harvard University) si Roxana Radu (Central European University).

„Criteriile de selectie s-au bazat pe clasamentele universitatilor pe plan mondial si national si pe media notelor obtinute, dar s-au luat in considerare si activitatile extracurriculare desfasurate”, a declarat Sebastian Burduja, Presedintele LSRS, care de asemenea i-a precizat Danei in cadrul unui interviu pentru emisiunea „De Suflet” ca evenimentul a fost peste asteptari si ca se bucura de amploarea si reusita acestei seri si de faptul ca aceste exemple de excelenta reprezinta imaginea Romaniei peste hotare.

“M-a surprins foarte placut aceasta seara, seriozitatea cu care s-a desfasurat Gala, momentele pline de emotie ale inminarii premiilor si discursurile pe le-au avut studentii premiati. Mai ales atunci cind am stat de vorba cu ei m-a impresionat mentalitatea pe care au capatat-o in afara. Exact aceasta mentalitate de a lua lucrurile in serios, fie ca este vorba de studiu la cel mai inalt nivel sau de o activitate extracuriculara din campusul universitar.

Mentalitate care in Universitatile noastre lipseste in rindul studentilor. A fost o seara din care am invatat foarte multe”, spune Dana, care i-a intervievat si pe trei dintre premianti, Andrei Ilie, Corina Tarnita si Theodor Brasoveanu dar si pe binecunoscutul consultant financiar Niels Schnecker, care a luat de asemenea parte la eveniment. Romanii din toata lumea vor vedea imagini si ii vor cunoaste pe acesti tineri romani merituosi intr-o editie speciala a emisiunii “De Suflet” care va reincepe un nou sezon la ProTv International in aproximativ o luna.

Sursa: Pro Tv Autor: Adi.Vrauko, postat joi, 07 ianuarie 2010, 17:29

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri