Stiri

De ce se tem starurile

De ce se tem starurile

David Beckham, jucatorul lui Real Madrid si capitan al nationalei de fotbal a Angliei, sufera de ceea ce specialistii numesc ataxofobie (teama de orice fel de dezordine). 'Totul trebuie sa se potriveasca perfect in casa noastra, de la culori, la aranjamentul lucrurilor', spune sotia sa, Victoria. In sifonier, fiecare tricou sta pus la dunga si randuit strict in functie de culoare. Pana si sticlele sau cutiile din frigider sunt neaparat aranjate ca niste soldati intr-o armata disciplinata. 'Daca vede ca sunt trei cutii de Cola dietetica in frigider, David arunca una, pentru ca trebuie sa fie neaparat un numar par de produse dintr-un sortiment'.

Un alt actor de 'prima mana', devenit insa mult mai cunoscut prin agitata sa casnicie cu Angelina Jolie, Billy Bob Thornton are o adevarata colectie de fobii, binecunoscute la Hollywood. In afara fricii sale de a zbura cu avionul, Billy Bob, cu tot aspectul sau de dur, este inspaimantat cand se afla in preajma unui mobilier vechi sau a unei antichitati. 'Poate ca am fost, intr-o alta viata, batut pana la moarte cu vreun picior de scaun vechi, nu stiu', s-a justificat el.

Printre cei care mai sunt ingroziti de zborul cu avionul se mai numara Cher, Michael Jackson si fotbalistul olandez al echipei Arsenal, Dennis Bergkamp.

Johnny Depp, unul din superstarurile cinematografiei americane, are o teama cumplita de... clovni: 'E ceva legat de fata lor pictata, de zambetul acela fals de pe chip. Parca ar pandi mereu din obscuritate, cu ceva malefic, periculos in fiinta lor. Nu stiu, poate e vorba de vreun lucru ce mi s-a intamplat in copilarie'. Depp nu este singura vedeta cu aceasta fobie, el avandu-l alaturi pe rapperul Puff Daddy.

Christina Ricci, una din tinerele vedetele feminine de la Hollywood, mai cunoscuta in Romania prin rolurile din 'Familia Addams' si 'Legenda calaretului fara cap', a recunoscut ca sufera de o botanofobie. Ea se teme de plantele de apartament: 'Mi se par murdare, iar daca ating una din intamplare, ma trec toti fiorii'. De asemenea, ea nu face niciodata baie intr-o piscina de una singura. 'Ma gandesc ca in orice moment se poate deschide o poarta secreta pe unde vor navali niste rechini infometati.'

Actrita Kim Basinger, unul din sex-simbolurile cinematografiei de la inceputul anilor '90, a marturisit ca a suferit mult timp de agorafobie - teama de spatiile largi si deschise - fapt ce o impiedica adesea sa mearga pe strada.

Marcel Pavel spune ca ii este frica de zborul cu avionul, de cand s-a petrecut accidentul de la Balotesti. 'Pana atunci era o adevarata placere sa zbor cu avionul, insa de atunci am prins o frica de care nu am reusit inca sa scap', spune el. Cu toate acestea, interpretul n-a avut incotro si a zburat peste Ocean, in SUA, dar cu mare teama. Madalinei Manole ii e frica de cutremur, dar si mai teama de zborul cu avionul. Ca si alti colegi de breasla, interpreta evita acest tip de deplasare. De aceea, de fiecare data cand merge in turnee in Germania, Franta sau Austria, nu pleaca decat cu masina sau autocarul.

Nicolei i-a fost frica in copilarie multa vreme de intuneric. Solista nu suporta sa doarma decat cu lumina aprinsa, iar daca se intampla sa fie singura, lasa lumina aprinsa in toata casa. Intunericul o mai sperie si azi, dar nu in aceeasi masura. Cu varsta, Nicola a incercat sa-si suprime aceasta teama.

Corina Chiriac nu suporta sa mearga cu liftul. De pilda, cu cativa ani in urma, pe vremea cand modera o emisiune la Radio Total, interpreta prefera sa urce zilnic scarile pana la ultimul etaj al uneia din cele mai inalte cladiri bucurestene, de unde emitea postul respectiv. De asemenea, interpreta locuieste la etajul patru al unui imobil din cartierul Cotroceni. Evident, Corina urca pe scari pana la usa locuintei sale. 'Totusi, cea mai mare teama o am fata de gandaci', declara artista noastra.

Sursa: intercont.ro: Tatiana Solomon - Libertatea Autor: Anonymous, postat luni, 19 ianuarie 2004, 00:00

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri