Stiri

Este pelicula Avatar un plagiat ?!

Este pelicula Avatar un plagiat ?!

 

Problemele si vestile proaste par sa nu-l mai slabeasca pe James Cameron. Dupa ce ca ieri seara filmul sau, Avatar nu a castigat marele Oscar, mai mult, fosta lui sotie i-a luat si Oscarul pentru regie, se pare ca un scriitor din China intentioneaza sa il dea in judecata pe motiv ca scenariul din Avatar ar fi plagiat dupa un roman scris de el in 1997.

 

Zhou Shaomou a pornit deja o actiune in instanta la Tribunalul din Beijing, sustinand ca 80% din intriga si motivele tematice din Avatar sunt similare cu cele din romanul sau (Tale of the Blue Crows, publicat în 1997) astfel ca se simte indreptatit sa ceara daune de 147 de milioane de dolari.

 

Povestea chinezului este despre calatoria a 6 astronauti pe o planeta indepartata populata de creaturi cu piele albastra iar conform scriitorului, si locul actiunii ar fi similar cu cel din Avatar.

 

Vom afla intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat in ce masura cererile chinezului sunt indreptatite sau daca vor avea vreo sansa de succes. Pana una alta putem constata ca, fara indoiala, James Cameron nu isi va aminti cu foarte mare placere de perioada aceasta.

Sursa: www.mediafax.ro Autor: Daimon, postat luni, 08 martie 2010, 10:53

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri