Stiri

Festivalul Stufstock 2010 intre 16 si 22 august tot in Vama Veche

Festivalul Stufstock 2010 intre 16 si 22 august tot in Vama Veche

Festivalul Stuffstock isi continua aventura si in 2010, urmand sa aiba loc in perioada 16 - 22 august in Vama Veche. Organizatorii au anuntat deja primele trupe confirmate: Luna Amara, Trooper si Trupa Veche, informeaza organizatorii.

Daca pana anul acesta Stufstock ne obisnuise doar cu concerte, incepand cu aceasta editie cu numarul 8 publicul va avea parte si de altfel de evenimente artistice: teatru, film, fotografie, literatura, totul sub umbrela eco.

In ceea ce priveste muzica, anul acesta Stufstock va oregati trei spatii de concerte : scena Rock, situata pe plaja, in nordul Vamii, scena Fusion World Stage, care va reuni mai multe tipuri de muzica, de la jazz, blues la electro, si va fi amplasata tot pe plaja, si scena Newcomers, unde vor canta trupele noi, alese in urma unei preselectii organizate in Bucuresti.

Valentino Rudolf, producatorul festivalului a declarat "Vama trebuie sa ramana libera de orice constrangere, de orice natura ar fi ea. Cred ca pentru asta luptam toti cei care venim aici, in fiecare an, si nu renuntam, fie ca spunem ce avem de spus prin muzica, fie prin alte cai. Stufstock exista tocmai pentru ca face sa fie auzit spiritul Vamii"

Trupele care vor sa se inscrie pentru a canta pe scena Newcomers trebuie, inainte sa poata sustine un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Ele vor trimite demo-urile prin posta, la CP 28, OP 79, Bucuresti, pana pe data de 2 iunie. Dupa incheierea jurizarii, care va dura o saptamana, vor fi alese 24 de formatii care vor intra în semifinala si vor concerta in luna iulie intr-un club din Bucuresti, anuntat ulterior. In urma acestui concert, 12 trupe vor avea sansa sa se lanseze printr-un show care va avea loc pe scena Newcomers din Vama Veche. Cele mai bune trupe "newcomers" care canta la Stufstock vor fi, de asemenea, premiate.

Dintre numele care au participat la ultimele editii ale Stufstock se numara: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica.

Editia de anul trecut intitulata Golden Stufstock a avut loc la inceputul lui septembrie si a fost dedicata in intregime muzicii romanesti. Au urcat pe scena, printre altii Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte,Zdob si Zdub, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Tandarica, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amara, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams

Sursa: www.mediafax.ro Autor: Daimon, postat vineri, 14 mai 2010, 13:35

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri