Stiri

Gloria Gaynor. Concert cu sala jumate goala

Gloria Gaynor. Concert cu sala jumate goala

Celebra interpreta de muzica disco, Gloria Gaynor, a cantat duminica seara la Sala Palatului, sala de 3.000 de locuri fiind pe jumatate goala. Ea a avut insa parte de un public insufletit, care a creat la o atmosfera de discoteca.

"La concert au venit admiratorii artistei, publicul anilor '70-'80. Pretul biletelor a fost, intr-adevar, ridicat, intre 75 si 200 de lei, dar nu poti cobori stacheta cand e vorba de o asemenea artista. Ieftine sunt biletele numai la concertele artistilor care fac play-back," a declarat Oana Georgescu, organizatoarea evenimentului.

Gloria Gaynor a mai fost in Romania, in 2001, la o preselectie pentru Cerbul de Aur, vizita ei de atunci nefiind insa mediatizata.

Concertul de la Bucuresti s-a inscris in turneul mondial "Queen of Disco'. Ea a cantat sambata, pe 12 mai, la Nurenberg, pentru publicul german si urmeaza sa mai sustina concerte in Franta, la Disneyland si Caroussel du Louvre, in Italia, la festivalurile Bordighera Jazz& Blues si Narni Black Festival, in Polonia, la Foorest Opera-Sopot Festival si in Miami - Florida, la Dolphin Stadium.

Cantareata a ajuns la Bucuresti duminica la pranz si le-a cerut organizatorilor sa aiba pregatite, in cabina sa, cafea decafeinizata proaspat macinata, miere, paine integrala, somon fume, si sa-i umple camera cu trandafiri rosii. Gaynor a fost acompaniata de formatia Eurosound, creata, in 1992 de saxofonistul roman Flavius Teodosiu. Formatia a colaborat cu vedete ca Jennifer Rush, Gloria Gaynor, Johnny Logan, Cris de Burg,Hadeway sau Sacha. Pe numele sau real Gloria Fowles, artista s-a nascut in Newark, New Jersey, in 1949.

In anii '60, ea a cantat in trupa "Soul Satisfiers", o formatie jazz-pop. Primul ei hit solo a fost "She'll Be Sorry/Let Me Go Baby", lansat in 1965. Cea mai cunoscuta melodie a Gloriei, "I will survive", a obtinut, in 1980, Premiul Grammy, la Sectiunea Best Disco Recording. Hitul a fost inregistrat in peste 20 de limbi si vandut in peste 14 milioane de exemplare. Unul dintre fanii Gloriei Gaznor este si Printul Albert de Monaco, care i-a decernat Premiul "Legend Awards" la World Music Awords.

Sursa: antena3.ro Autor: Anonymous, postat marti, 15 mai 2007, 18:39

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri