Stiri

Google si Pac Man au sabotat economia Americana

Google si Pac Man au sabotat economia Americana

Vinerea trecuta, adica pe 21 mai, Google a marcat cei 30 de ani de la lansarea pe piata a jocului Pac-Man postand jocul ca logo Google. Conform unei analize realizate de compania americana Rescue Time, citata de Ziarul Financiar, se pare ca ideea aceasta n-a fost extrem de benefica economiei americane, deoarece prin timpul pierdut in acea zi de angajati ar fi costat, transpus in bani nu mai putin de 120 de milioane de dolari.

Mai exact, in loc sa petreaca 4 minute jumatate (in medie) fiecare utilizator a petrecut pe Google mai bine de 5 minute. Media fireste nu e impresionanta, dar, cumulate, toate aceste jumatati de minut inseamna un interval de timp considerabil. 

Conform aceluiasi studiu, aproximativ 75% din utilizatori nu au realizat insa ca este vorba de un joc. Google nu a semnalat de altfel explicit acest lucru, doar cei mai atenti observand mica diferenta fata de celelalte ocazii in care a fost schimbat logo-ul (ceea ce se intampla destul de des, cu diferite ocazii) anume faptul ca in locul butonului "I'm feeling lucky" aparuse optiunea "Insert Coin".

Ne putem intreba ce se intampla daca cei de la Google specificau ca e vorba de o aplicatie ! In mod cert majoritate s-ar fi amuzat, macar pentru 2-3 minute cu legendarul mai ales ca cei care sunt astazi in campul muncii au prins perioada in care Pac-Man considerat un joc foarte tare.

Daca n-ati fost pe faza, Google continua sa ne ofere posibilitatea sa jucam Pac-Man 
 

Sursa: www.zf.ro Autor: Daimon, postat miercuri, 26 mai 2010, 14:09

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri