Stiri

In curand...Varianta 3D a filmului Titanic!

In curand...Varianta 3D a filmului Titanic!

Filmul de succes a lui James Cameron din 1997, Titanic, va fi relansat cu ocazia trista a aniversarii a cel 100 de ani de la scufundarea vasului.

Ca urmare a succesului pe care la avut cu filmul Avatar, James Cameron a spus ca intetioneaza sa puna din nou in miscare Titanicului cu ajutorul generatiei 3D, fiind o ocazie cu totul si cu totul speciala, deoarece in anul 2010, vasul Titanic ar fi aniversat 100 de ani de existenta.

Drama premiata cu Oscar este programata sa apara pe marile ecrane din cinematografe in varianta 3D incepand cu data de 12 aprilie 2012.

Atunci a inceput totul...anul era 1912, in timpul epocii de aur a constructiilor navale.

Avioanele erau inca foarte noi, asa ca singura modalitate de a calatori pe distante lungi, peste apa era cu barca. Imigrarea era foarte populara, asa ca a existat un flux continuu de pasageri dornici.

Concurenta era acerba in transportul trans-atlantic de pasageri. Compania White Star Line a fost inspirata sa creeze Titanicul, ca o replica la recent lansatele nave Lusitania si Mauretania, de catre concurentul lor numarul 1, Cunard Line.

White Star Line era hotarata sa devina liderul mondial in transportul de pasageri.

Asadar, a fost conceput un plan de a construi un trio de nave, care urma sa fie cele mai mari si mai luxoase din cate au fost construite pana atunci. Titanicul a fost a doua dintre aceste trei nave construite, si a devenit cea mai faimoasa, ca urmare a scufundarii ei tragice dupa coliziunea cu un aisberg in prima ei cursa.

Titanicul a avut reputatia de a fi cel mai luxos vas si putea fi numit, fara nici o problema, un palat plutitor. A stabilit un anumit standard prin oferirea locurilor de cazare pentru toti pasagerii, in special pentru cei de clasa intai.

Realizarea carea a incununat interiorul navei a fost Marea Scara, facuta din lemn de stejar sculptat, ornata cu statui din bronz, si o cupola de sticla deasupra ei.

Titanicul a fost mai fosr denumit si "Vaporul sperantelor", din cauza numarului mare de imigranti care s-au imbarcat, in speranta ca vor incepe o viata noua in America.

Echipat cu cea mai recenta tehnologie a constructiilor navale, Titanicul a fost considerat foarte sigur. A fost chiar descris ca fiind „de nescufundat".

Calatoria a inceput cu surle si trambite, puntile navei si docurile fiind aglomerate de pasageri si spectatori ce aplaudau. In drum spre America, lucrurile au mers bine in cea mai mare parte. Dar, dupa patru zile, au inceput sa apara primele probleme.

S-au primit numeroase avertismente de gheata pe parcursul zilei, si in timpul acelei nopti, dar conditiile meteorologice au ingreunat depistarea aisbergurilor.

Fiind o noapte fara vand insemna ca apa ce se izbea de baza aisbergului nu clipocea, iar lipsa lunii facea imposibila reflectarea aisbergului pe suprafata apei.

In plus, o avertizare de gheata, primita de operatorul radio al Titanicului, nu i-a fost tranmisa capitanului; operatorul era ocupat cu trimiterea mesajelor pasagerilor catre coasta, si din greseala a considerat ca aceasta avertizare era mai putin importanta decat avertismentele anterioare pe care le livrase pe parcursul zilei.

Pentru James Cameron a  fost intamplarea perfecta, dar trista pentru a realiza o adevarata capodopera ce va dainui peste ani.

Prin urmare, asteptam data de 12 aprilie 2012 pentru noul Titanic, acum in varianta 3D!

Sursa: http://www.aceshowbiz.com Autor: Florence, postat marti, 06 iulie 2010, 17:35

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri