Stiri

Inregistrarile unei conferinte de presa Beatles din 1966 scoase la licitatie

Inregistrarile unei conferinte de presa Beatles din 1966 scoase la licitatie

Singura copie audio a conferintei de presa a celor de la Beatles din 1966 in care John Lennon afirma ca trupa e mai cunoscuta decat Isus va fi vanduta la licitatie in luna iunie, pretul asteptat fiind de 20 de mii de dolari.

Casa de licitatii Bonhams & Butterfield a declarat ca aceasta e singura copie a conferintei din 17 august 1966 sustinute de Beatles la Toronto in King edward Hotel. cele 14 minute de inregistrare ii surprind pe John Lennon si Paul McCartney glumind cu privire la cat timp va continua trupa sa existe: "Evident ca nu o sa ne tinem de mana pentru totdeauna...(nu vor canta impreuna ?)" spune John Lennon in timp ce McCartney adauga "...ar fi cam, stiti voi, jenant la (varsta de) 35..."

Organizatorii mai spun ca alte subiecte aduse in discutie sunt cel legat de Isus, de razboiul din Vietnam si diferentele dintre generatii.

Conferinta de presa a suscitat interes la acea vreme, dar nu se stie nimic de existenta unei alte inregistrari video sau audio. Inregistrarea a fost facuta de un tanar fotograf care la acea vreme nu a reusit sa o vanda.

Dupa mai bine de 40 de ani, se estimeaza ca cele doua benzi vor fi vandute pe 13 iunie, la licitatia din Los Angeles la un pret de 20-25 de mii de dolari.


 

Sursa: Reuters Autor: Daimon, postat miercuri, 12 mai 2010, 12:48

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri