Stiri

Interviu C.I.A - Lansare Album "RADIO"

1. La inceput, C.I.A. (C.I.A.)… s-a vrut a fi o grupare formata din mai multe trupe cu scopul organizarii de evenimente/concerte hip hop, in timp o parte dintre oamenii din aceasta brigada s-au retras din diverse motive iar cei care au ramas, respectiv noi, am format ceea ce se numeste acum C.I.A.
2. Inainte sa fiu membru C.I.A. RASHID: …am fost pe rand membru in trupa NDK timp de 2 ani, ca mai apoi sa cant solo timp de 3-4 ani, perioada in care am inregistrat si am prestat sub numele de Profethu’ PHILA: prin 2001 am patruns in trupa deja formata - Conflikt Stradal al carei membru fondator era Byga, cu care am avut cateva aparitii, concerte, piese. BYGA:… eram in Conflikt Stradal, iar inainte si de asta, eram in liceu.
3. Prima mea piesa RASHID: … inregistrata s-a numit “Spirit de felina” :)) iar prima piesa scrisa “Craiovita Noua in ’99. PHILA: … E greu…...cum zic…..prima piesa…..cre`ca ar fi piesele – „Show, Talent, Cine vrea”. N-a fost usor deloc, erau niste conditii dubioase si era diferit de ce facem acum (calitativ vorbind). BYGA: cred ca „Olteneste” se numea.
4. Colaborarea cu La Familia …(C.I.A.)… a fost una fructuoasa, zicem noi – primu’ clip, primu’ album. Suntem prieteni si colaboram in continuare.
5. Alex…cia2 (C.I.A.)… e o persoana foarte importanta pentru fiecare dintre noi. A fost alaturi de noi tot timpul, iar cand a putut ne-a si ajutat. Este un artist foarte talentat si chiar daca nu l-am cunoaste, cu sigurata am fi de aceeasi parere.
6. Primul nostru album „Invazia” …(C.I.A.)… reprezinta prima doza livrata ascultatorilor de hip hop de catre noi, un album pentru care ne-am luptat si am muncit foarte mult ca sa ajunga pe piata.
7. Stilul pe care il abordam… (C.I.A.)… este pur hip-hop.
8. In ceea ce priveste albumul, succesul si vanzarile … (C.I.A.)… sunt discutabile, albumul si-a atins scopul in mare parte, iar pentru un album de debut a avut efectul dorit.
9. Pe langa muzica si cariera RASHID: …traiesc ca un om normal intr-un anturaj de oameni normali. PHILA: …incerc sa-mi umplu timpu’ cat mai mult sa n-apuc sa ma plictisesc. Duc o viata destul de normala, dar pe care n-as schimba-o. BYGA: …ramane foarte putin loc si pentru altele.
10. Urmatorul videoclip …(C.I.A.)… este deja actualul videoclip, C.I.A. - Siaiei este ceva diferit spunem noi, ceva de care nu suntem foarte siguri ca ascultatorii de rap din Romania vor digera prea repede, dar e facut ca orice melodie a noastra, din aceeasi pasiune si nebunie ca si pana cum. Clipul este, din punctul nostru de vedere, unul exceptional, vinovat fiind un baiat foarte talentat: Alex Ceausu, Ador Media; mentiune de excelenta pentru Cristi Smarandoiu - grafician.
11. Urmatorul album… (C.I.A.)… se va numi “RADIO” si este un concept ce defineste inca odata cuvantul “independent” prezent in logo-ul nostru. Noi ne-am terminat treaba la el, la ora asta e mixat, urmeaza masterul, editarea pe cd-uri si gata.
12. Hip-hop-ul in Craiova… (C.I.A.)… este mai mult o comunitate, in care trupele se cunosc, se respecta si se sustin reciproc - speram ca asta sa nu se schimbe curand . 13. Cei mai de valoare artisti din Romania… (C.I.A.)… ii numeri pe degetele de la o mana.
14. Situatia hip-hop-ului in Romania la ora actuala… (C.I.A.)… este o consecinta a faptului ca la noi lucrurile s-au desfasurat intr-un sens invers: s-a inceput cu trupe pe „sticla” si cu multa promovare a stilului si iata ca am reusit sa ne intoarcem la prima faza a hip-hop-ului, adica in underground; un alt motiv ar mai fi si faptul ca cei din industrie (casele de discuri) doar au profitat de pe urma trupelor de hip hop si nu au investit in mod real in promovarea lor. Muzica se va face si cu si fara sustinere, iar tocmai prin prisma eforturilor depuse se vor cerne cei care chiar au ceva de spus de restu’l.
15. Hip-hop-ul strain fata de cel romanesc …. (C.I.A.)… se afla cu cel putin 20 de ani in viitor si aici nu ne referim la muzica, ci la existenta label-urilor, la forta financiara si nu in ultimul rand la public, care trebuie educat in asa fel incat sa constientizeze faptul ca FURAND muzica artistii preferati o sa dispara. Muzica, sound-ul hip hop in romania este pe alocuri cu o proprie identintate si intr-o continua, dar reala, crestere.
16. De ziua lui Phila …(C.I.A.)… binenteles ca s-a lasat cu barbeque , inca odata “la multi ani Philos!”
17. Fanilor le transmitem …(C.I.A.)… sa asculte muzica buna si o sa aiba muzica buna. Retineti: „Radio” iese luna asta !!! Interviu realizat de Tamara in data de 2 iunie 2009 “via e-mail”.

Sursa: hiphop.dap.ro Autor: Anonymous, postat duminica, 07 iunie 2009, 18:11
Tags: c i a

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri