Stiri

Interviu Monden.Info cu VH2!

Interviu Monden.Info cu VH2!

 

Trupa VH2 va lansa la mijlocul saptamanii viitoare un nou album. Asa ca ne-am gandit ca ar fi interesant sa vedem ce spun oamenii, ce planuri au si in general cum vad ei muzica. In acest sens, colegii de la Monden.Info au realizat un material :

Astazi am fost la o plimbare prin ploaie pana in Centrul Vechi, la The Barrel pentru a sta putin de vorba cu veteranii de la VH2, la invitatia celor de la Cat Music.

Formatia actuala VH2: Catalin Catoiu (percutie), Eugen Sonia (bas), Razvan Lupu (tobe, vocal), Vladimir Pocorschi (chitara vocal), Catalin Tuta Popescu (claviaturi, vocal), Mihai Pocorschi (electo acustice, vocal) si Gabriel Cotabita (vocal).

Baietii vor sustine un concert de lansare al noului album, numit “2″. Concertul va avea loc la Silver Church in data de 18 mai la ora 20.30. Vom avea concurs cu invitatii zilele urmatoare, tineti aproape.

Despre ce am vorbit cu baietii, vedeti in continuare.

Valy (Monden.Info): Salut baieti, suntem la sesiunea asta de interviuri pentru ca lansati un nou album, care se numeste “2“. Are acest material o poveste? Care este ea?

VH2 (Catalin): Are o poveste lunguta. Cred ca cel mai important este faptul ca s-a inceput lucrul la acest album inainte ca fiul meu, care face 7 ani la toamna, sa se nasca. Apoi a trecut prin tot felul de episoade si transformari. A avut episoade de imbunatatiri, de modificare, de stagnare. Am fost pe la frizer am mai tuns, pe urma am fi vrut sa mai punem inapoi si am reusit ca din fericire nu e chiar ca la frizer cand tai si nu mai poti sa pui la loc, aici poti sa pui la loc oricand. Si tot asa…

Monden.Info: De ce i-ati dat numele “2“?

VH2: Pai din simplul fapt ca e al doilea album.

Monden.Info: Merge albumul pe o anume tema?

VH2: Albumul merge ca si celalalt pe de toate. Stilistic vorbind albumul cred ca merge pe ideea unitara, muzical vorbind. Chiar daca piesele apartin mai multor familii muzicale, toate se trag din acelasi stil.

Monden.Info: Deci mergeti tot pe stilul vostru clasic, nu veniti cu nimic din trendul muzicii de azi…

VH2: Da, ne pastram stilul ca nu avem cum sa venim cu ceva din muzica de azi, nu putem sa venim cu popcorn ca am trecut de varsta aia, iar cand noi aveam varsta de popcorn nu exista popcorn. Deci pastram stilul clasic, poate ceva mai matur decat primul disc, muzical vorbind.

Monden.Info: Veti promova un single care va beneficia si de un videoclip?

VH2: Single-ul pe care am ales sa il promovam impreuna cu casa de discuri se numeste “Stele in palma ta“. Videoclip, de ce am face? Noi suntem obisnuiti cu niste miscari care se faceau in lumea muzicala acum 2, 3 ani, cand intr-adevar un videoclip ducea proiectul mai departe. In momentul asta noi credem ca daca de exemplu filmam si punem pe youtube concertul de lansare cu toate piesele noi cred ca e suficient ca suport video pentru ca in momentul asta ne aflam intr-o plina epoca de internet si a inventa o poveste si eventual a cheltui niste bani intr-o productie care sa devina productie de sertar, cu niste televiziuni muzicale care practic nu mai exista si cu un turenu de televiziune limitat unde spui “am venit sa va prezint videoclipul, am ultimul meu videoclip, unde la filmare am filmat la minus 5 grade, in fustita mica picioarele mi-au inghetat si nu-stiu-ce”. Deci nu e genul nostru in momentul asta. Probabil ca in timp, nu stim ce se va intampla. Probabil ca daca acest material va avea un suport DVD ulterior, probabil ca atunci ne vom ocupa mai serios de materialul video.

Monden.Info: Ati vorbit despre concertul de lansare. Cum va decurge? Sa ne asteptam la ceva surprize?

VH2: Noi cantam in concert. O sa fie piesele noi. Depinde cat de mult asculta lumea, ca sa fie concertul mai lung sau mai scurt. E un moment de implinire pentru noi. Am terminat un album si vi-l prezentam.

Monden.Info: Sunteti de ceva timp in industria muzicala. Cum reuseste VH2 sa se mentina, in contextul muzical actual?

VH2: De prea mult timp am putea spune laughing. Daca am stii cum, am publica o carte pe care am da-o prin posta si am face foarte multi bani: Secretul Succesului. Din pacate, nu exista un secret al succesului ci exista dupa parerea noastra o intalnire intre stele, stii ca fiecare om are o stea sus…S-au strans stelele noastre la un loc si au dat aceasta chimie care e intre noi si a aparut produsul asta intr-un moment neasteptat pentru public, neasteptat pentru noi, care iata dupa 9, 10 ani, povestea continua.

Monden.Info: Ok, am inteles ca in momentul de fata videoclip spuneti ca nu mai merita sa faceti, insa intrebarea mea este : albumul fizic isi mai are rostul?

VH2: Albumul este un artefact in momentul asta, in sensul ca ramane in colectia cuiva, pentru ca albumul este suficient de ingrijit, cu texte, cu poze si asa mai departe. In continuare e foarte clar ca soarta acestor cantece va fi pe net, fie ca il pune casa de discuri online, fie ca apare albumul pe piata si imediat se gaseste cineva care sa ii faca o copie si sa il urce pe torrente. Deci in momentul de fata albumul nu reprezinta un articol comercial. Reprezinta un reper de activitate, la fel cum pe fiecare site al oricarui artist din lume apare discografia.

Monden.Info: Ati vorbit foarte mult de mediul online. Voi sunteti prezenti in acest mediu?

VH2: Avem un site oficial functional si o pagina de facebook functionala. O sa incercam sa tinem mai mult legatura cu ele.

Monden.Info: Incercati sa va bazati mai mult pe online?

VH2: Daca tu ne inveti cum sa facem in Romania ca sa ne bazam pe online…Vorbesc de banci care sa sustina demersul online financiar…Deci cum sa facem ca sa producem in mintea publicului spectator acel gand care sa ii spuna “frate nu-l mai lua, nu il mai fura de pe net, da si tu bani…Deci ideea e ca fenomenul online, este un fenomen activ, dar care nu poate sa sustina financiar treaba. Deocamdata trebuie impreuna cu piata si cu publicul, pentru ca este o optiune de public, care trebuie sa inteleaga ca nici macar nu se imbogateste artistul din banii astia, ci platind ei doar ajuta la existenta unui gen de muzica mai departe. Pentru ca faptul ca un set de tobe pe care trebuie sa il schimbi destul de des costa 2000-3000 de euro, niste claviaturi costa cam tot atat, un studio de inregistrari te duce undeva la un 20-30.000… Asta presupune ca artistul are niste investitii, in afara de faptul ca trebuie sa duca cat de cat o viata decenta…

Si atunci problema este urmatoarea: Trebuie inteles ca impreuna facem treaba. Vreti muzica? Ajuta-ne sa mergem mai departe… E un demers care deja afara s-a facut, practic aia de afara au scos albumul l-au pus pe net si au spus asa: “ba il descarcati si fiecare lasa cat vrea…” Cred ca suntem la o granita de lumi momentan… Adica noi lucram cu niste notiuni: online, internet si asa mai departe, dar aspectul financiar deocamdata lasa de dorit.

Monden.Info: Mda, asa e. Dupa concertul asta de lansare va mai poate vedea fanul undeva?

VH2: Pe 27 suntem la Spice si pe 30 la Zone Arena suntem in deschidere la Roxette. Canta ei pentru noi, lumea zice ca ar fi ei in inchiderea noastra.

 

(continuare + poze)

Sursa: www.monden.info Autor: Daimon, postat vineri, 13 mai 2011, 11:10

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri