Stiri

Mai multi redactori, printre care si Mircea Toma, pleaca de la Academia Catavencu

Mai multi redactori, printre care si Mircea Toma, pleaca de la Academia Catavencu

Unul din subiectele fierbinti ale ultimelor 24-36 de ore a fost fara indoiala situatia tensionata din cadrul redactiei de la Academia Catavencu. De fapt nu cred ca putem vorbi de tensiuni, pur si simplu o parte din redactori, in frunte cu Mircea Toma, unul din membri fondatori, si/au dat demisia si au anuntat ca au intentia de a lansa o noua publicatie.

 

Noul Catavencu, sau Catavencu Alternativ va fi tot o publicatie saptamnala de satira politica, si va fi finantata in prima faza chiar de jurnalistii implicati in toata povestea, jurnalisti ce mizeaza pe entuziasmul propriu si sprijinul cititorilor pentru a face treaba sa mearga.

 

Motivele despartirii de trustul lui Sorin Ovidiu Vantu nu sunt extrem de clare. Mircea Toma a invocat cenzura sau ca sa nu sune atat de dramatic, ingradirea libertatii de exprimare, argumentand chiar ca unul din textele sale nu a fost acceptat  spre publicare candva anul trecut. In acest context, despartirea de trustul Realitatea-Catavencu paote fi considerata o incercare de redobandire a libertatii de exprimare.

 

Pe de alta parte, patronatul, afirma ca motivele ar fi de fapt legate de reducerile salariale anuntate deja. Chiar patronul, SOV, a afirmat ca revista nu a mers foarte bine anul trecut, inregistrand pierderi de 400 de mii de euro si ca reducerile salariale sunt firesti in viziunea lui. Mai mult, Vantu a afirmat chiar ca pentru el, plecarea celor 20-25 de ziaristi este chiar o usurare.

 

Mai multe detalii ale acestui scandal media aveti aici.   

Sursa: www.hotnews.ro Autor: Daimon, postat joi, 04 martie 2010, 10:47

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri