Stiri

Marlon Brando, "Nasul" cinematografiei

Marlon Brando, "Nasul" cinematografiei

Revista americana Premiere, care a lucrat timp de un an de zile la intocmirea unui top cu cele mai indragite 100 de personaje de film din toate timpurile, a dat publicitatii clasamentul alcatuit pe baza mesajelor si scrisorilor primite de la cititori. Mafiotul Vito Corleone, din legendara pelicula "Nasul", rol interpretat magistral de Marlon Brando, a fost votat drept cel mai importat personaj din istoria cinematografiei.

Filmul, regizat de legendarul Francis Ford Coppola, a fost lansat pe piata in 1972. O surpriza in acest clasament o reprezinta ocuparea locului al doilea de catre caracter Fred C. Dobbs din pelicula "Treasure of the Sierra Madre" (1948), rol interpretat de Humphrey Bogart. Supriza o constituie faptul ca acest rol nu a fost considerat niciodata drept o performanta deosebita a lui Bogart.

Pe locul al treilea s-a clasat Scarlett O'Hara din "Pe aripile vantului", rol jucat de Vivien Leigh, iar pozitia a patra a fost ocupata de Norman Bates, interpretat de Anthony Perkins in pelicula "Psycho", regizata de Alfred Hitchcock in 1960. James Bond, interpretat de Sean Connery in "Dr No", se situeaza pe locul al cincilea, urmat de Annie Hall (Diane Keaton in "Annie Hall", film regizat de Woody Allen in 1977), Indiana Jones (Harrison Ford in cele trei filme regizate de Steven Spielberg) si Ellen Ripley din "Alien" (Sigourney Weaver in peliculele regizate de Ridley Scott)

O alta surpriza o reprezinta clasarea pe locul al noualea a personajului Jeff Spicoli, interpretat de Sean Penn, in filmul "Fast Times at Ridgemont High" (1982). Topul primilor zece clasati este incheiat de personajul Gollum din trilogia "Stapanul Inelelor". Unele din personajele preferate ale publicului, precum Charles Foster Kane (interpretat de Orson Welles in "Citizen Kane", 1941, si regizat tot de el) sau Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), nu au reusit sa se claseze intre primii zece. Cele doua personaje ocupa locurile 12, respectiv 15.

Sursa: ziua Autor: Anonymous, postat joi, 15 aprilie 2004, 11:32

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri