Stiri

Material monden.info cu…Busta Rhymes!

Material monden.info cu…Busta Rhymes!

Dupa ce ieri a cantat in Bamboo Bucuresti, Busta Rhymes va ajunge azi, 9 decembrie 2010 in cea mai noua locatie Bamboo, Tampa Gardens, deschisa de curand la Brasov.

Noi va oferim mai jos un material realizat de colegii de la monden.info, avand ca punct de plecare conferinta de presa sustinuta ieri de artist. Mai multe detalii, poze si vieo gasiti aici.


- Ce ne poti spune despre artistii romani? Mai ales cei din hip-hop/rap?
B.R. De obicei sustin toate tipurile de muzica buna, mai ales muzica rap care este prima mea dragoste. Sustin si rockul, muzica alternativa, tot ce inseamna muzica buna. Chiar ma voi intalni cu Antonia sa discutam despre o eventuala colaborare si nu doar cu ea.
- Spune-ne ce ne asteapta la showul din seara asta.
B.R.: Nu va pot spune prea multe despre showul din aceasta seara. Pot doar sa va spun ca veti regreta si e posibil sa va trageti palme de ciuda ca ati ratat showul din aceasta seara. Va fi o experienta incredibila, am avut sansa sa vedem clubul inainte si sa stim ce putem folosi in show.

Va spun doar atat: daca aveati planuri pentru seara asta, anulati-le pentru ca trebuie sa veniti sa vedeti Busta Rhymes show! Punct!

- Cat timp petreci in studio?
B.R.: Depinde de starea de spirit in care ma aflu, intelegi? Uneori stau mult in studio, uneori mai putin. Depinde de felul in care ma simt, depinde de inspiratia mea din ziua respectiva. Pot fi foarte creativ, unele piese imi pot da energie multa si pot sta mai mult, sau pot sa stau mai putin.

-Pe ultimul album ai avut multe colaborari cu artisti renumiti. Cum e sa lucrezi cu atatea nume mari?
B.R.: Intotdeauna e misto sa lucrezi cu alti artisti, mai ales cand lucrezi cu artisti cu care esti prieten. Pentru mine 95% e placere si 5% reprezinta experientele neplacute, atunci cand trebuie sa se ocupe cineva de chestiile legale. Dupa ce faci o piesa cu un artist, trebuie sa intervina avocatii, sunt treburi de impartit intre casele de discuri, oamenii trebuie sa fie platiti, stii tu toate mizeriile alea legale care trebuie indeplinite. Dar in general este o placere si o experienta placuta sa lucrezi cu alti artisti, ai sansa sa ii vezi in procesul de creare si sa imprumuti experienta de la ei si ei de la tine.

- Ai un flow nebun! Este talent natural sau il exersezi?
B.R.: Cred ca exersarea intervine atunci cand faci ceva, intelegi? De fiecare data cand faci ceva devii tot mai bun. Nu stau acasa sa imi exersez flowul, nu merg la un studio de repetitii. Exersez de fiecare data cand fac o piesa noua ma chinui sa scot un flow mai bun si flowul iasa de fiecare data mai bun. Deci cu cat muncesti mai mult, cu atat devii mai bun.

-De unde iti vin ideile pentru piese? E greu sa te mentii in top?
B.R.: Este foarte greu pentru ca cea mai grea parte este sa incerci sa gasesti o idee pentru o viitoare piesa. Trebuie sa incerci sa faci piesa viitoare mai buna decat ultima. Oamenii te iubesc pentru un anume moment. Si deci daca nu continui sa livrezi “pentru” moment, dragostea moare. Si asta nu e o responsabilitate usoara, nu poti doar sa te trezesti si sa faci asta in fiecare zi. Trebuie sa fii atent la schimbarile din muzica, la noile sounduri, la noii artisti. Chiar si radiourile au formate noi si nu iti mai pun muzica pe care o faceai cu ceva timp in urma. Trebuie sa gasesti o solutie, sa faci muzica in asa fel incat sa reusesti sa reintri pe radio. Pentru mine e asa: sunt un iubitor, un fan al muzicii, sunt foarte competitiv si trebuie sa fiu mereu cel mai tare din parcare.

Asa ca solutia mea este: merg in club, sunt atent la ce muzica se pune, sunt atent la public, vad pe ce piesa danseaza si pe ce piesa nu danseaza, ma gandesc ce lipseste muzicii din club si incerc sa pun in muzica mea acel lucru.

-Mai ai timp pentru viata personala?
B.R.: Sigur ca da, trebuie sa iti faci timp, pentru ca la finalul zilei viata personala si privata este cea mai importanta. Am familie, am copii, am o sotie minunata, am prieteni si oameni in echipa de care trebuie sa am grija, pentru ca si ei la randul meu au grija de mine. Deci la finalul unei zile pline este timpul sa iti dai “shut down”. Nu mai vrei sa auzi nicio muzica, nu mai vrei sa mergi in niciun club, nu mai vrei sa vezi pe nimeni. Stai in casa, te uiti la TV, te joci cu copiii tai, te relaxezi, mananci, te culci, te trezesti, mergi la baie si iti faci nevoile, te culci iar, faci ceea ce face orice om normal, pentru ca pana la urma esti o fiinta umana si trebuie sa traiesti o viata normala in casa la tine.

- Cat timp petreci in sala?
B.R.: Tocmai m-am reapucat de sala, deci merg cam de patru-cinci ori pe saptamana.

- De ce te-ai tuns?
B.R.: M-am tuns in 2005 pentru ca m-am saturat de el. Era prea mult omule! Cu cat iti creste mai mult parul, cu atat mai multe lucruri trebuie sa ii faci. Trebuie sa il speli, trebuie sa il usuci, sa il degresezi, sa il ungi, corect?

- Este ceva anume ce ai vrea sa faci in Romania?
B.R.: Nu m-am gandit inca la asta. Probabil ca sunt mai multe chestii pe care le pot face in Romania, deci voi face putin din fiecare. Repet, pe primul plan e muzica si as vrea sa am sansa sa vad ce se intampla cu muzica lui Busta Rhymes in Romania. Vreau sa vad daca reusesc sa fac o piesa de succes cu un artist roman. Treburile de succes apar mereu in locurile cele mai putin asteptate. Am lucrat cu oameni din toate colturile lumii, surprizele apar exact atunci cand nu te astepti.

Gandeste-te cam asa: esti acasa si mananci o felie de pizza, felie ce iti lasa un gust in gura, gust care iti da o idee despre o piesa pe care vrei sa o faci unei fete cu care te-ai sarutat, sa ii spui cum s-a simtit acel sarut. Acea piesa devine un hit international si stai sa te gandesti ca a plecat de la o felie de pizza, intelegi? E un lucru magic, te surprinde mereu cand vezi ca lucrurile de succes au plecat de la o chestie atat de simpla. De asa ceva vreau sa am parte in Romania, vreau sa mi se intample cat mai multe momente magice si sa facem cat mai multe piese de succes.

- Sincer, cand ti s-a propus sa vii in Romania, ai reusit sa gasesti tara noastra pe harta?
B.R.: Bineinteles! Asta e diferenta la mine. Eu sunt tipul de om care calatoreste mult si imi place sa ma interesez de locurile unde merg. Cu siguranta nu auzi lumea vorbind despre Romania atat de des, dar cu siguranta gasesti Romania pe harta! Nu m-am asteptat totusi la un asa mare club cu atatea facilitati. Am fost in foarte multe cluburi si toate arata aproximativ la fel.

Mergi intr-un club e ok, mergi in altul e la fel de ok, unele sunt mai mari, altele mai mici, dar toate relativ la fel. Asta insa ma depaseste, are tot felul de nebunii si blink-blinkuri, chestii care poarta animatoarele prin aer, acvarii cu pesti, lumini, e prea mult, e nebunie! Daca romanii au cluburi de genul asta inseamna ca stiu sa petreaca si cred ca va trebui sa iau lectii de la ei.

- la final a fost rugat de o fata sa ne cante cateva versuri:
B.R.: Draga mea, trebuie sa astepti pana diseara, sau ma platesti in plus pentru o interpretare extra.
- jurnalista insista: 2 rime te rugam!

B.R.: Ai auzit ce am spus, dragoste! Trebuie sa astepti pana diseara! De ce ai vrea sa auzi un preview acum?
- jurnalista: Dar ai spus ca muzica ta e facuta din emotii si trairi.

B.R.: Exact, si emotiile mele sunt intr-un loc, unde sunt foarte asteptate diseara, deci va trebui sa “foarte” astepti cu mine pana diseara laughing.

- jurnalista: spune-ne intr-o rima ce simti acum.
B.R.: Simt ca trebuie sa ai rabdare pana diseara. Nu vreau sa dezvalui nimic, e prima mea aparitie in Bamboo Bucuresti si nu vreau sa fie ratata. Deci ce trebuie sa faci este sa mergi acasa, sa astepti cu rabdare, sa te imbraci sexy, sa te aranjezi si sa vii diseara sa fii sigura ca lumea te vede si te simte sexy in tot glamourul de aici. Asta inseamna un concert si un show Busta Rhymes.

Sursa: www.monden.info Autor: Daimon, postat joi, 09 decembrie 2010, 14:25

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri