Stiri

Mugur Mihaescu: 'Televiziunea este o femeie perversa'

Mugur Mihaescu: 'Televiziunea este o femeie perversa'

Dupa 20 de ani pusi in slujba umorului si 10 ani de casnicie fericita, Mugur Mihaescu se poate considera un om implinit pe toate planurile. Cunoscutul entertainer il va inlocui in curand pe Garcea (iesit de pe sticla cu un an in urma) cu un personaj-surpriza, care are toate sansele sa devina la fel de celebru ca si predecesorul.

- Vine vacanta pentru..."Vacanta mare"?

- Incheiem acest capitol peste o luna, cand vom intra intr-adevar in vacanta. Vom vedea daca vom relua proiectul si la toamna, in functie de discutiile pe care le vom avea. Acum insa ne pregatim intens pentru un film de lung-metraj, chiar in aceste zile lucrez la scenariu.

- Sa inteleg ca se prefigureaza un nou "Garcea si oltenii"?

- Nu chiar, este vorba de un alt gen de comedie. Este altceva. Vom lucra in aceeasi echipa, insa personajele vor fi cu totul altele.

- Garcea a iesit deci din scena. Cine ii urmeaza?

- Surpriza! Este un personaj nou. Pot sa va spun cu certitudine doar ca este un personaj masculin, iar filmul este un lung-metraj ce va fi realizat in colaborare cu Media Pro Pictures. Speram ca de data aceasta si cei de la Consiliul National al Cinematografiei sa se implice si sa investeasca in noua productie, asta dupa ce "Garcea si oltenii" a reprezentat cea mai de succes productie romaneasca de pana acum.

- Veti avea si actori invitati in film?

- Deocamdata lucram la scenariu. Dupa aceea va urma castingul si va fi stabilita distributia.

- Cum iti explici succesul imens la public pe care l-a inregistart "Garcea si oltenii"?

- N-am cum sa explic. A fost pur si simplu o reteta de succes. Universul zugravit acolo, pe care celor mai multi dintre noi le e frica sa-l scoata la iveala, a fost unul in care s-au regasit multi.

- Dar in cazul tau? Este succesul unui personaj sau succesul tau ca om?

- Nu m-am gandit. Asa s-a intamplat si cu Amza Pelea, care era strigat Nea Marin pe strada, mie imi zice lumea Garcea si nu pot sa fiu decat cat se poate de mandru de asta. Garcea a iesit insa de pe sticla de aproape un an, si asta pentru ca fiecare personaj are un inceput si un sfarsit.

- Din ce sunt inspirate personajele voastre?

- Simplu, ne uitam in jur. Seful, nevasta, vecinul, orice om de pe pamant e un potential personaj. Suntem oameni, suntem supusi greselii, iar greseala este samanta umorului. - Au fost multi care v-au contestat umorul. Cum comentezi?

- In general, pentru cei care nu ajung la ei, strugurii sunt acri. Din pacate, cei care nu au inca un cuvant de spus contesta de dragul de a contesta. Am fost comparat cu Ben Styler din "Mary cea cu vino incoa´". Eu sunt mandru de aceste comparatii, iar daca intr-adevar umorul suburban este genul nostru de umor, si de asta ma declar mandru.

- Si totusi de unde umorul asta in ce te priveste?

- Se naste si se cultiva. Daca nu muncesti, degeaba te nasti cu talent, ca mori speranta. Talentul fara o cultura solida, fara scoala nu inseamna nimic.

- Cum va aveti cu...concurenta?

- Noi n-avem concurenti, sunt colegii nostri. Suntem trei echipe: Vacanta Mare, Divertis si Carcotasii. Parerea mea e ca 20 de oameni care sa faca lumea sa rada la noi sunt putini. Suntem trei echipe de baieti destepti, care au muncit si au reusit. Si nu un an-doi, ci 5-10-15 ani. Atunci te poti considera vedeta consacrata. Noi avem 20 de ani de activitate.

- Va ganditi sa marcati totusi aceasta cifra rotunda? - Evident, vom face un turneu mare prin tara, care sa ne aminteasca de spectacolele noastre de inceput si unde sa nu mai fim cenzurati.

- Cine anume v-a cenzurat?

- In primul rand, bunul-simt. In al doilea, CNA-ul. In al treilea, televizorul ca atare. Acesta e tributul pe care-l platesti. Din pacate, nu poti spune exact chiar ceea ce gandesti. - Ce parere ai despre telenovelele romanesti?

- E bine ca se fac. Orice debut primeste nota 10 pentru incercare. Primul pas a a fost facut, si asta conteaza cel mai mult. Asta arata ca si la noi se poate. Din pacate, scoala veche de teatru romaneasca nu e aproape de televiziune. Se creeaza un balans insa intre profesionismul actorilor din vechea scoala de teatru si naturaletea si firescul personajelor interpretate de neprofesionisti.

- Cu ce te-a fermecat televiziunea?

- Televiziunea e o femeie perversa! Imi place sa cred ca am ajuns la inima ei.

- Ce preferi: masinile sau femeile?

- Intre masini si femei exista... carosabil.

- Traiesti din umor la propriu si la figurat?

- Da, este viata mea!

- Familia te-a sustinut in cariera?

- Evident, altfel n-as fi ajuns aici. Am implinit deja 10 ani de casnicie (anul trecut in noiembrie) si aniversez anul acesta impreuna cu colegii mei 20 de ani de activitate in slujba umorului.

Sursa: gardianul Autor: Anonymous, postat miercuri, 01 iunie 2005, 12:21

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri