Stiri

O-Zone nu se reuneste

O-Zone nu se reuneste

Dan Balan, fostul lider al trupei O-Zone, a declarat intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru "Evenimentul zilei" ca formatia nu se reuneste. Cantaretul, care detine toate drepturile asupa numelui O-Zone, spune ca acest proiect nu-l intereseaza, momentan, si ca pregateste lansarea unui nou album, pop-rock, alaturi de actuala sa trupa.

EVZ: Se reuneste trupa O-Zone?

Dan Balan: Intotdeauna m-au amuzat zvonurile astea, nu e prima data cand apar. E adevarat, au fost discutii. Adica Arsenie a vorbit cu Radu, s-au gandit ca ar fi bine sa ne reunim, sau m-a sunat pe mine sa-mi propuna acest lucru. Insa, din partea mea, n-au existat niciodata confirmari, iar eu sunt cel care detine toate drepturile asupra numelui O-Zone.

EVZ:Dar pe tine te tenteaza?

DB: Proiectul O-Zone nu ma intereseaza. Poate, la un moment dat, m-ar interesa daca ar veni altcineva in trupa, in locul meu, iar eu as ramane doar in calitate de compozitor. Dar nu m-am gandit serios la asta. Abia m-am intors din Los Angeles, unde am stat in ultimul an si am lucrat la un nou album, impreuna cu trupa mea, Balan. E total diferit fata de popul abordat de O-Zone, e un pop-rock, mai mult in zona underground. Am facut un proiect de succes, trupa O-Zone, iar acum fac ce muzica imi place. Nu o fac pentru bani, nu vreau sa lansez hituri, nu vreau sa dovedesc nimanui nimic. Voi merge pe linia aceasta.

EVZ: Spui ca acum faci ce-ti place. Cu O-Zone ai facut muzica pentru bani?

DB: Eu am facut foarte multe feluri de muzica. Am inceput la 11 ani, cu muzica clasica. Apoi am scris muzica pentru emisiuni de televiziune, am continuat cu doom metal, apoi am compus pop. O-Zone a reprezentat doar o etapa din cariera mea. Abordez diferite stiluri si toate imi plac. Niciodata n-am facut ceva ce nu-mi place. Acum am crescut, vreau sa cant cu o trupa live.

EVZ: Povesteste-mi despre noul proiect.

DB: Am lucrat cu Jack Joseph Puig, unul dintre cei mai mari producatori din SUA, care a colaborat cu artisti ca Rolling Stones si U2. El produce trupe foarte rar, pe noi ne-a vazut la repetitii, i-a placut ce cantam si asa a inceput colaborarea. Acum suntem in discutii cu mai multe case importante de discuri si pregatim o strategie pentru o lansare in SUA si Anglia. Nu ma intereseaza sa scot un hit ca "Dragostea din tei", vreau concerte, vreau fani adevarati. Dupa destramarea O-Zone au mai ramas foarte putini fani O-Zone, pentru ca a fost un proiect de moment.

EVZ: Partea financiara nu e importanta?

DB: Pentru mine, banii n-au fost niciodata importanti. Deocamdata imi e de-ajuns sa avem concerte, sa cantam, nu ma gandesc la altceva. Poate peste cativa ani, cand vom avea doua-trei albume, cand vom face turnee, vor veni si banii.

Casa de discuri Cat Music, care a lansat trupa O-Zone in Romania, a confirmat ca Arsenie Todiras, Radu Sarbu si Dan Balan s-au intalnit de curand, la Chisinau, si au discutat despre posibilitatea lansarii unui nou single sub numele O-Zone. Discutiile nu s-au concretizat insa, iar cei trei artisti doresc sa continue cu proiectele solo. Dan Balan este singurul care nu a lansat nimic de la destramarea trupei, in timp ce Arsenie Todiras si Radu Sarbu pregatesc al doilea album solo.

Sursa: evz Autor: Anonymous, postat luni, 26 martie 2007, 11:42

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri