Stiri

Oliver Stone si Fidel Castro din nou impreuna

Oliver Stone si Fidel Castro din nou impreuna

Nu este deloc surprinzator faptul ca Oliver Stone, un regizor care a bulversat o lume intreaga cu filme incendiare ca "JFK" si "Natural Born Killers", s-a orientat acum asupra lui Fidel Castro.

In "Looking for Fidel," noul sau documentar HBO, care va avea premiera la data de 14 aprilie, Stone nu numai ca l-a intervievat pe Fidel ci, a si calatorit cu acesta. "Looking for Fidel" este ca o continuare a documentarului lui Stone, din 2003, "Comandante", care avea in prim-plan viata liderului cubanez. "Comandante" a fost realizat dupa ce Stone si-a petrecut trei zile impreuna cu Fidel Castro, la inceputul anului 2002. Atunci, Castro a vorbit mandru despre Cuba si chiar a declarat cu ironie ca, in tara sa, "pana si prostituatele au studii universitare".

"Comandante" fusese programat pentru difuzare, dar decizia a fost anulata dupa ce in Cuba au avut loc 75 de arestari si trei executii pentru tentative de a fugi in Statele Unite. In cel de-al doilea documentar "Looking for Fidel", Stone intervieveaza (cu Fidel Castro de fata) opt barbati care au fost arestati, fiind acuzati ca au incercat sa deturneze un avion spre America.

La intrebarea lui Stone care a fost motivatia gestului lor, acestia au raspuns ca din motive economice. Cei opt au fost condamnati la inchisoare pe viata si nici unul nu a comentat aceasta decizie. In cadrul discutiei, Castro a intervenit si i-a intrebat pe barbati "Daca ati fi avut voi puterea, ce ati fi facut pentru a preveni astfel de acte, care pot costa numeroase vieti omenesti sau chiar un razboi?. Trebuie sa intelegeti ca tara trebuie sa ia masuri serioase". Castro a negat faptul ca disidentii politici sunt hartuiti de catre guvern. La sfarsitul documentarului, care dureaza cam o ora, Castro l-a dus pe Stone pe strazi, unde au fost nevoiti sa treaca printr-o mare de admiratori ai lui "Comandante", care strigau dezlantuiti.

Sursa: ziua Autor: Anonymous, postat joi, 08 aprilie 2004, 12:01

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri