Stiri

Patimile lui Hristos, de azi si in cinematografele romanesti

Patimile lui Hristos, de azi si in cinematografele romanesti

De astazi, cel mai asteptat film al anului, "Patimile lui Hristos", va fi prezent si in cinematografele din Romania. Probabil ca cinefilii romani nu vor avea reactiile celor de peste Ocean (de exemplu, nu vor plange imbratisati la finalul proiectiei), dar cu siguranta ca renumele productiei si participarea uneia dintre cele mai indragite actrite de la noi, Maia Morgenstern, sunt argumente suficient de puternice pentru o afluenta mai mare de public.

Lansarea oficiala este organizata de distribuitorul filmului, Media Pro Pictures si va avea loc in seara aceasta, de la ora 19.30, la Cinematograful Patria. Simultan, filmul poate fi vizionat de astazi la Hoolywood Multiplex, Complexul Mall din Bucuresti, Cinema Glendale si in sali din Timisoara, Cluj si Iasi.

Maia Morgenstern, o vedeta internationala

Vedeta lansarii din aceasta seara va fi fara indoiala actrita Maia Morgenstern, care a interpretat rolul Fecioarei Maria. In numeroasele sale declaratii din ultima vreme, Maia Morgenstern a tinut sa accentueze ca ea, ca evreica, nu considera ca filmul incita la antisemitism, aceasta fiind principala acuza adusa filmului. O alta acuza a fost ca unele scene sunt mult prea violente, acuzatie la care a raspuns chiar regizorul intr-un interviu acordat postului ABC: "Asta am si vrut, sa pun accentul pe suferinta Lui iesita din comun". Se asteapta ca filmul sa nu aiba un succes de casa la fel de mare cum a avut in State.

In acest moment, "Passion" a revenit pe primul loc in topurile americane, ca urmare a vanzarilor de 17 milioane de dolari din week-end-ul din Saptamana Mare. Ultimul film care a mai reusit o astfel de revenire dupa trei saptamani a fost "Jerry McGuire", in 1997. In Franta insa, unde a fost lansat acum doua saptamani, nu a ajuns deloc pe primul loc, ramanand pe locul 2, dupa comedia "Les Choristes", lansata in urma cu o luna.

Gibson isi vrea filmul pe micul ecran

Intre timp, Mel Gibson a demarat procedurile pentru cumpararea licentelor care sa permita vanzarea drepturilor de difuzare ale filmului "Patimile lui Hristos" la televiziune, a anuntat un purtator de cuvant al companiei "Icon Prods." ce apartine regizorului, transmite Reuters. Surse din HBO sustin ca au fost purtate discutii, dar ca aceasta nu este singura retea tv cu care "Icon Prods." a luat legatura. Gibson, deopotriva controversat el, ca si filmul sau, spera ca pelicula nu va fi cenzurata si ca va putea aparea la tv nu foarte tarziu de la lansarea sa in cinematografe.

Discuta acest subiect pe forum.

Sursa: gardianul Autor: Anonymous, postat vineri, 16 aprilie 2004, 09:20

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri