Stiri

Piesa `Dracula, My Love` nu este plagiata!

Piesa `Dracula, My Love` nu este plagiata!

Nici actualul concurs Eurovision nu a fost lipsit de scandalul cu care ne-am obisnuit deja. Cele mai multe controverse au fost legate de piesele plagiate dupa hituri internationale. Primul acuzat de o asemenea "tactica" si dovedit ca atare a fost Papa Junior. Juriul a decis scoaterea din concurs a piesei cantate de Giulia Nahmany.

Un alt scandal, o alta piesa acuzata ca ar fi fost furata de Marius Moga, CRBL si Smiley, dupa melodia "When Religion Comes to Town" a celor de la E-TYPE. S-a iscat o adevarata isterie in presa si printre membrii juriului, care si-au tot dat cu parerea daca micul Mozart a furat sau nu. Moga a fost la Londra, unde a cerut parerea unei academii de specialitate. Expertul de acolo a demonstrat clar ca piesa nu este furata. Micul Mozart s-a intors ieri in tara, fiind pe de o parte multumit de rezultat, iar pe de alta nefericit de reactia presei si a colegilor de breasla.

La randul sau, TVR a consultat trei specialisti care si-au dat cu parerea despre acest lucru. Compozitorii Mihai Alexandru, Adrian Ordean si Dan Dediu, profesor la Academia de Muzica Bucuresti, au stabilit si ei ca piesa "Dracula, My Love" a lui Marius Moga nu este furata. Cei trei au decis ca, desi exista asemanari intre piesele din selectia nationala si cele considerate originale, nu se poate afirma ca melodiile sint plagiate.

Sursa: www.7plus.ro Autor: RooT, postat joi, 01 februarie 2007, 13:14

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri