Stiri

Premiile Grammy, frica de controversa

Premiile Grammy, frica de controversa

Grammy-urile sint acordate unui numar de 105 categorii, care acopera practic toate zonele muzicale imaginabile, de la rock, rap, muzica clasica pina la salsa sau polca. Ceremonia de decernare a celei de-a 46-a editii a premiilor a avut loc aseara, mult dupa miezul noptii (ora Romaniei), la Staples Center din Los Angeles.

In acest an, in fruntea listei nominalizatilor se gasesc Beyonce Knowles, fosta componenta a formatiei Destiny's Child, rapperul Jay-Z, formatia rock Evanescence si eclecticul duet Outkast, cu cite sase nominalizari fiecare. Eminem (care a dominat ultimele editii ale premiilor la categoria rap), Missy Elliott si Justin Timberlake formeaza plutonul al doilea, cu cite cinci nominalizari. (Eminem pare sa nu aiba concurenti seriosi la categoriile 'Inregistrarea anului' si 'Cintecul anului', cu 'Lose Yourself', formidabilul sau hit din vara anului trecut.)

In ciuda citorva gafe monumentale (o scena dintr-un concert live in care i-a pus amindoua miinile pe fund lui Kylie Minogue, ca sa nu mai pomenim de faimoasa secventa - tot live - in care i-a dezvelit un sin lui Janet Jackson), Justin Timberlake este unul dintre favoritii juriului si al publicului pentru debutul sau discografic ca artist solo, 'Justified', nominalizat la categoria 'Cel mai bun album'.

Printre zvonurile care au precedat Grammy-urile, se spune ca Jay-Z s-ar fi hotarit in fine sa se insoare cu Beyonce, cu care formeaza un cuplu de aproape doi ani. Alte zvonuri au vorbit de prezenta la ceremonie a cintaretului Luther Vandross, care a suferit un atac cerebral grav anul trecut, cu doua luni inainte de lansarea albumului sau 'Dance With My Father'. Vandross a infirmat insa stirea printr-un purtator de cuvint. Ca o ironie amara, aceasta editie este marcata de o trista coincidenta: cintaretul Warren Zevon a decedat, rapus de cancer pulmonar, la scurta vreme dupa aparitia albumului sau, nominalizat la cinci categorii, in vreme ce regretatul fost Beatles George Harrison a fost nominalizat la trei categorii, pentru albumul lui 'Brainwashed' si extrasul single 'Any Road'.

Ieri erau deja confirmati ca prezentatori Beck, Cuba Gooding Jr., Samuel L. Jackson, Queen Latifah, Madonna si Sarah Jessica Parker. Sting, Matthews, Vince Gill si Pharrell Williams pregateau un moment in care sarbatoreau 40 de ani de la prima aparitie a Beatles-ilor in SUA. In ultimul moment, Justin Timberlake si Janet Jackson au primit permisiunea de a aparea pe scena ceremoniei, care va fi totusi difuzata cu un delay de cinci minute, de teama eventualelor incidente de tipul sinului dezgolit al lui Jackson din pauza finalei Superbowl. De asemenea, conditia impusa celor doi a fost sa isi prezinte scuze in fata publicului pentru scena respectiva.

Sursa: intercont.ro: Evenimentul Zilei Autor: Anonymous, postat luni, 09 februarie 2004, 00:00

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri