Stiri

Procesul Vama Veche a ajuns la final !!!

Procesul Vama Veche a ajuns la final !!!

Procesul formatiei Vama Veche a ajuns la final, hotararea definitiva si irevocabila este in favoarea reclamantilor.

Procesul dintre membrii fostei formatii Vama Veche s-a finalizat prin hotararea definitiva si irevocabila pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie in cursul zilei de ieri, 10.03.2010.

Procesul a inceput in decembrie 2006 cand, Liviu Manescu, Traian Balanescu si Razvan  Lupu, au actionat in instanta membrii formatiei Vama pentru incalcarea drepturilor de autor asupra pieselor Vama Veche.

La mai bine de 3 ani de la demararea procesului, Instanta Suprema a confirmat in totalitate hotararea Curtii de Apel Bucuresti prin care s-a stabilit ca trupa Vama a incalcat  legea drepturilor de autor asupra pieselor din repertoriul fostei formatii Vama Veche. Astfel, instanta a decis ca Vama a interpretat in concertele proprii o serie de cantece compuse de Liviu Manescu, Traian Balanescu si Razvan Lupu (componenti ai fostei trupe Vama Veche), fara a fi obtinut in prealabil acordul acestora.

Drept urmare, membrii formatiei Vama au fost obligati la plata sumei de 15.000 euro despagubiri si a cheltuielilor de judecata. De asemenea instanta le-a interzis membrilor formatiei Vama sa mai interpreteze pe viitor piesele Vama Veche, fara acordul autorilor acestora.

Noi nu ne-am dorit acest proces, am vrut doar sa ne fie respectate drepturile. Din pacate, acest lucru nu s-a putut realiza pe cale amiabila, asa cum ne-am dorit. Hotararea instantei de judecata ne bucura mai ales pentru ca ea constituie un inceput important pentru muzica romaneasca. De acum inainte, compozitorii romani se vor putea folosi de acest precedent pentru a-si proteja drepturile atunci cand acestea sunt incalcate de catre alti artisti, organizatori de spectacole sau alti utilizatori”, au declarat  Liviu Manescu, Traian Balanescu si Razvan “Lapi” Lupu.

In ceea ce priveste melodiile fostei trupe Vama Veche, cei trei subliniaza ca “nu vom interzice niciunui alt artist sa ne interpreteze piesele, atata cat timp acesta o va face in baza unui contract de interpretare legal incheiat cu autorii”.

 

Sursa: fanclub.ro Autor: Daimon, postat joi, 11 martie 2010, 13:49

Comentarii(1)

lockerzzz2711-03-2010 16:41:32
lockerzzz27
lockerz

http://invite.lockerz.ro?id=89898989

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri