Stiri

Procurorii cer noua ani pentru Bertrand Cantat

Procurorii cer noua ani pentru Bertrand Cantat

Procurorii lituanieni au solicitat, ieri dimineata, noua ani de inchisoare pentru cantaretul francez Bertrand Cantat, liderul formatiei rock Noir Desir, judecat de un tribunal din Vilnius pentru "uciderea voluntara" a iubitei sale, actrita Marie Trintignant, transmite publicatia on-line "Le Figaro". "Consider ca vina acuzatului a fost deja dovedita", a declarat procurorul Vladimiras Sergejevas, ieri, in cea de-a treia zi a procesului. "Toate elementele acestui caz demonstreaza faptul ca acuzatul era pe deplin constient de actele sale si nu aveau cum sa ignore gravitatea acestora", a adaugat procurorul.

Avocatii lui Bertrand Cantat, care risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 15 ani, au pledat pentru "crima pasionala", infractiune pedepsita de legislatia lituaniana cu doar sase ani de puscarie. In rechizitoriul intocmit, procurorii au incercat sa faca o legatura intre gravitatea faptei comise de Bertrand si personalitatea acestuia, precizand ca teza "crimei pasionale" nu sta in picioare din cauza faptului ca acuzatul a demonstrat de-a lungul timpului ca "stie si poate sa se controleze". In plus, mai spun procurorii, faptul ca Bertrand era beat in momentul comiterii crimei reprezinta "circumstanta agravanta".

Pledoaria mamei Actrita Marie Trintignant, fiica legendarului actor francez Jean-Louis Trintignant, a decedat pe 1 august 2003, la varsta de 41 de ani, la cinci zile dupa loviturile administrate de catre cantaret in cursul unei violente altercatii avute in noaptea de 26 spre 27 iulie intr-un hotel din Vilnius, unde ea participa la filmarile pentru pelicula "Colette", regizata de mama sa, Nadine. "Nu cred in sinceritatea regretelor exprimate de Bertrand Cantat", a declarat dupa rechizitoriu regizoarea Nadine Trintignant, cu o voce stinsa care a impresionat toata asistenta. "Cei doi copii ai acestui barbat, care parea in trecut plin de sentimente paterne, au devenit copiii unui criminal din vina lui. Totusi, ei isi vor revedea parintele intr-o zi. Roman, care are 17 ani, nu isi va revedea insa mama niciodata. Paul, 12 ani, nu isi va revedea insa mama niciodata. Leon, opt ani, nu isi va revedea insa mama niciodata. Jules, sase ani, nu isi va revedea insa mama niciodata", a mai spus Nadine, enumerandu-i pe cei patru copii orfani ai fiicei sale.

La anuntarea pedepsei solicitate de procuratura, pe fata lui Bertrand Cantat nu s-a putut citi nimic. Trasaturile acestuia, ramase incremenite pe toata durata procesului, s-au intunecat doar in momentul in care Nadine Trintignant i-a calificat pe copiii sai drept copiii unui asasin. In acel moment, cantaretul parea profund distrus si imbatranit iar o lacrima s-a prelins de-a lungul obrazului sau. "Iertarea acestui om ar putea insemna ca oricarui barbat care iubeste o femeie ii este la un moment dat permis sa-i provoace acesteia moartea", a mai spus mama victimei. Procesul urma sa se reia ieri dupa-amiaza cu pledoaria apararii.

Sursa: ziua Autor: Anonymous, postat vineri, 19 martie 2004, 05:49

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri