Stiri

Ray Charles va fi comemorat la premiile Grammy

Ray Charles va fi comemorat la premiile Grammy

Legenda muzicii soul Ray Charles, care s-a stins din viata anul trecut, la virsta de 73 de ani, va fi comemorat in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Grammy, de pe 13 februarie, la Los Angeles. Cei care vor cinta in memoria lui Charles sint Bonnie Raitt si Billy Preston. Charles a fost nominalizat postum la sapte categorii la editia din acest an, inclusiv pentru cel mai bun album, pentru "Genius Loves Company", care contine o serie de duete cu diversi muzicieni.

Norah Jones a fost nominalizata la cinci categorii, duetul ei cu Ray Charles, "Here We Go Again", concurind la categoriile cel mai bun single si cel mai bun duet. O alta colaborare a lui Charles, de data aceasta cu Elton John, va concura la aceeasi categorie dedicata duetelor.

In cariera de peste 50 de ani, Ray Charles a cistigat 13 premii Grammy si a inregistrat peste 250 de piese, printre care "Georgia On My Mind" si "I Can't Stop Loving You". Filmul biografic "Ray", regizat de Taylor Hackford, a fost nominalizat la sase categorii la premiile Oscar, ce vor fi decernate pe 27 februarie, la Los Angeles.

Sursa: memo.ro Autor: Anonymous, postat luni, 31 ianuarie 2005, 15:08

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri