Stiri

Revolta de pe Bounty la TVR Cultural

Revolta de pe Bounty la TVR Cultural

Pe 1 iulie, s-a stins din viata unul dintre cei mai mari actori ai secolului XX, Marlon Brando. Ca un omagiu adus acestei legende a cinematografiei americane, TVR Cultural a programat miercuri, 7 iulie, de la ora 22.10, ecranizarea romanului lui Charles Nordhof, Revolta de pe Bounty.

Marlon Brando primise cu putin timp inainte de a se implica in acest film, din partea producatorului Sam Spiegel propunerea de a juca rolul principal in "Lawrence al Arabiei". Desi motivatia financiara era mai mult decat generoasa pentru acest proiect, Brando nu a putut fi convins sa isi dedice doi ani din viata pentru a filma in desert. Astfel, propunerea celor de la MGM de a filma in Tahiti a fost acceptata imediat, mai ales ca Brando avea acum ocazia de a calca pe urmele lui Clark Gable, pentru care avea o deosebita admiratie si care jucase acelasi rol in 1935.

Incidentele din timpul filmarilor (copia navei Bounty, care a costat 750.000 de dolari, a luat foc de cinci ori), dar si criticile vehemente aduse costurilor exagerate pentru acea vreme (peste 18 milioane de dolari) au facut ca filmul regizorului Lewis Milestone sa nu inceapa sub cele mai bune auspicii. De asemenea, in ciuda faptului ca nu a reusit decat o nominalizare la premiile Oscar pentru cel mai bun film, "Revolta de pe Bounty" a devenit cu trecerea timpului unul dintre filmele de referinta ale cinematografiei universale.

Sursa: tvr Autor: Anonymous, postat marti, 06 iulie 2004, 10:58

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri