Stiri

ROA au lansat albumul Artificial (interviu, poze)

ROA au lansat albumul Artificial (interviu, poze)

 

ROA au debutat anul trecut cu superhitul Ne Place si intr-un interval foarte scurt au reusit sa realizeze un intreg album, pe care l-au lansat miercuri seara in Silver Church Club. Inainte de concert a avut loc o conferinta de presa la care au participat baietii de la ROA, Dan Popi de la Cat Music si Ana Burloiu de la Tuborg, compania care va sprijini turneul national al trupei.

Mai jos va oferim raspunurile la intrebari, dar pe www.monden.info puteti gasi mai multe detalii si mai ales o generoasa galerie foto.

1. V-ati lansat in 2010, cum de a aparut atat de repede un album?
Cezar: Succesul piesei Ne Place a accelerat ritmul de lucru. Am vazut ca place asa ca am facut mai multe melodii, telefonul suna pentru concerte asa ca am vrut sa terminam albumul inainte de orice concert ca momentul asta sa fie primul show oficial ROA.
Bogdan: Si urmeaza un turneu de promovare in alte 5 orase: vor fi anuntate pe facebook.com/roamusic.

 

2. In conditiile in care vanzarile nu acopera productia, v-ati gandit sa dati albumul gratuit la internet, in ideea in care piesele ar ajunge mai usor la fani?
Dan Popi:
Fanii nu sunt cei care se bucura cand iau ceva gratis. Cei care nu sunt fani il vor lua gratis, oricum. Probabil ca vor exista posibilitati de a-l asculta sub forma de streaming pe canalul nostru de YouTube. Deocamdata nu am convenit cu baietii sa il dam gratis.

3. Stiu ca ROA inseamna Rise of Artificial. De ce ati ales titlul “Artificial”, e o tema, e un motiv care se repeta pe album?
E vorba de muzica electronica, ne-am folosit foarte mult de inteligenta artificiala in realizarea acestei muzici, asta ar fi un motiv. Nu e muzica pe calculator in intelesul clasic, am muncit destul de mult la piese. Mie, personal, imi place ideea asta de artificial, robotica si ma duce cu gandul la tot felul de idei SF. De aici am mers mai departe si am venit cu o multime de povesti.

4. Aveti piese preferate de pe album, v-ati atasat de vreo melodie in mod special?
Cezar: Ar fi Electronique Simpatique, prima piesa pe care am facut-o pentru ROA. E in engleza si pare a fi preferata mea, la distanta de un procent-doua de restul. Toate sunt foarte misto.
Bogdan: Mie imi plac toate, sper sa placa si voua. Majoritatea au versuri, nu stiu daca exista vreuna instrumentala.

5. Ce urmeaza pentru ROA, in afara de acest turneu? Veti promova un nou single?
Bogdan
: Urmatorul single ROA va fi “Pe pamant“. Vom filma un videoclip in iunie-iulie, filmarile vor dura 5 zile iar de regie ma voi ocupa tot eu.

6. Un mesaj de incheiere pentru fanii vostri?
ROA
: De maine sa vizitati pagina noastra de Facebook pentru a urmari evenimentele viitoare si turneul nostru. Sper sa va placa albumul si sa il gasiti ca fiind ceva nou in piata muzicala romaneasca.

Sursa: www.monden.info Autor: Daimon, postat vineri, 27 mai 2011, 16:32

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri