Stiri

Rokolectiv 2010 intre 23-25 aprilie la MNAC si The Ark din Bucuresti

Rokolectiv 2010 intre 23-25 aprilie la MNAC si The Ark din Bucuresti

The Ark si Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti ne asteapta intre 22 si 25 aprilie la cea de-a cincea editie a festivalului Rokolectiv. Vom avea parte de 16 live act cu mai mult de 40 de artisti, darsi de numeroase activitati conexe si dezbateri care sa ne ofere o iesire din rutina Bucuresteana.  

Asa cum ne-a obisnuit deja Rokolectiv inseamna si anul acesta o imbinare a muzicii electronice cu artele conexe, aducand in fata publicului atat nume consacrate si interesante din muzica internationala dar si o serie de proiecte locale inedite din zona deep house, techno, spaced out disco, rock psihedelic sau pop ex-centric, festivalul respectand ideea cu care a plecat, aceea de a se constitui intr-un spatiu de comunicare intre cei de pe scena si publicul larg, incercand sa accentueze latura sociala a actului muzical.

Evenimentul va fi deschis joi 22 aprilie la MNAC printr-o intalnire si o invitatie la dezbatere alaturi de Terre Thaelmitz aka Dj Sprinkel, un personak iconoclastic al carui proiecte subversive si ironia cu care abordeaza lucrurile, ridica serioase intrebari cu cu privire la statutul contemporan a ceea ce organizatorii au numit industria creativa.

Seara de vineri din The Ark ii va avea ca invitati pe  Move D (Germania) live dar si cu un DJ set, pe DJ Sprinkles (SUA), artistul transgender renumit pentru performance-urile sale de deep-house subversiv. Elvetienii de la Sinner DC vor fi o alta prezenta interesanta, cuo sesiune de percutie live, sampling in timp real, orgi de jucarie, slide guitar si bass.

Dintre cei care vor performa sambata va ii amintim pe Nacho Patrol care ne vor oferi o calatorie hipnotica intr-o africa imaginara, urmand ca mai apoi sa trecem intr-un registru marcat de un house abraziv oferit de Omar S. Danilo Plessow responsabilul proiectului Motor City Drum Ensemble.

MNAC ne ofera duminica un eveniment in care castigatorii Ars Electronica, Antoine Schmitt si Jean-Jacques Birge, vor dirija o operă ingenioasa, asta asa pentru debut, dupa care duo-ul englez Mount Kimbie va schimba ambientul cu bass-ul lor fluctuant si vocile decalate într-un performance de 2-step post-Burial, francezii de la Turzi oferi cateva zeci de minute de rock psihedelic. Ultimul invitat va fi americanul Dan Deacon.

Mai multe informatii cu privire la evenimentele din The Ark, detalii referitoare la bilete, program si line-up puteti gasi in sectiunea respectiva a fanclub.ro.

Sursa: www.rokolectiv.ro Autor: Daimon, postat joi, 15 aprilie 2010, 15:46

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri